mandag 04.01 2021

Leder:

Krafttak, nå igjen

Fra beskjeden ble gitt hadde ungdomsskolene og de videregående 14 timer til å forberede overgangen fra gult til rødt nivå.

Meninger:

Høyre skaper et sterkere Nord-Norge

Høyre vil holde skattene og avgiftene nede, ikke tukle med markedstilgangen som Norge har gjennom EØS-avtalen, få fart på teknologiutviklingen i landindustrien - slik at mer fisk kan bearbeides i Norge, og satse mer på bioøkonomi, slik at landsdelen kan skape nye bærekraftige produkter.

Meninger:

Det er nødvendig å ta en fot i bakken for å tenke over om det er smart å samle byens og regionens ungdommer ett sted

Og hvor skal vi bo? Hvilken kunnskap skal vi legge til grunn for slike valg? Ett er i alle fall sikkert at katastrofen vi nå opplever i Gjerdrum, og kunnskapen vi har om klimaendringer må tillegges vekt.

søndag 03.01 2021

Leder:

Hold fast på EØS

Ap sitter ikke i en regjering som ikke legger EØS-avtalen til grunn, punktum og ferdig snakka, sier Jonas Gahr Støre. Garantien utstedes overfor alle som bekymrer seg for et valgresultat som gir innflytelse til EØS-motstanderne Sp, SV og kanskje Rødt.

lørdag 02.01 2021

Meninger:

- Trenger minst 10.000 vindturbiner langs kysten

De fleste rikspolitikere, fra SV til langt ut på høyresida, er enige om at Norge bør full-elektrifiseres, for å begrense den globale klimaoppvarmingen. Til dette kreves minst 80 TWh med ny kraft (ifølge Statnett).

Meninger:

- En av strategiene er å få kommuner til å investere i infrastruktur på for eksempel den gamle klokkereiendommen i Harstad

Det statlige eiendomssalget av Entra bør bli en tankevekker for folk til det kommende Stortingsvalget.

fredag 01.01 2021

Leder:

Katastrofe som ryster

Så ble det en skredkatastrofe av historiske dimensjoner som skulle fylle nyhetsbildet etter et krisepreget år. Tragedien i Gjerdrum har rystet en hel nasjon. Bakken omdannes til et krater på størrelse med 30 fotballbaner, som i løpet av noen nattlige sekunder eter seg inn i et boligfelt.

Meninger:

- Man må bygge 12.000 kjernekraftverk for å erstatte verdens forbruk avfossil energi. I 2019 hadde bare 450 av dem

Professor Robert Pielke, Universitetet i Colorado, har regnet på hva det vil innebære å tilfredsstille den uforpliktende Parisavtalen om en fossilfri verden innen 2050, som politikerne våre vil bruke titalls milliarder årlig for å oppnå. Resultatet bør vekke til ettertanke.

mandag 28.12 2020

Arctic Race of Norway:

Ønsker å bidra til et felles løft for Nord-Norge

Sammen med fylkeskommunene, vertskommunene og alle gode samarbeidspartnere skal vi jobbe for at Arctic Race of Norway 2021 blir den beste utgaven så langt.

søndag 27.12 2020

Meninger:

Oppfordringa om framsnakking i Gratangen kommune vil i vårt tilfelle oppleves som hul

Å framsnakke egen bygd, kommune eller region er viktig, ikke minst i områder i nord, hvor både bygder og byer sliter med å holde på ungdommen.

mandag 21.12 2020

Årets beste jule-gave: Virksomme vaksiner mot covid-19 infeksjoner

SV går for oppdeling av Troms og Finnmark om bare ett år

På samme måte som adventstida ikke må bli for lang, med julebrus og julepynt allerede i august, må heller ikke ventetida på at Troms og Finnmark skal bli delt opp bli lenger enn høyst nødvendig, skriver forfatterne av dette innlegget.