mandag 13.07 2020

Aktiv sommer for Norsk Folkehjelp

I Harstad kjenner vi nok Norsk Folkehjelp beste fra påskeberedskap på vinterstid, men de har nok å gjøre også på sommeren. – Det er helt rett, for om sommeren er det mange oppdrag som leteaksjoner og vaktoppdrag for forskjellige arrangement, sier Roy Jonasen i Norsk Folkehjelp Harstad.

Bli med på regionens nye samiske museum

I februar ble Várdobáiki samisk senter åpnet på Evenskjer, og 15. juni åpnet det samiske muséet som er en viktig del av senteret.

- Koronakrisen har styrket fremtidens helsevesen

I et debattinnlegg kritiserer lederen av Rødt Troms, Frode Bygdnes, regjeringens håndtering av koronakrisen. Han tar til orde for at regjeringen har kjøpt seg ut av koronakrisen ved å leie inn bemanning fra utlandet, og skriver blant annet at «Høyres strategi ligner på Kuwait-økonomien, som går ut på å kjøpe tjenester utenfra». Det har vært helt nødvendig å bruke vikarer i koronakrisen, og sammenligningen med Kuwait er kunnskapsløs.

søndag 12.07 2020

Humorfestivalen mottar støtte fra Samfunnsløftet: – Vi er veldig gira på å utvikle festivalen

Harstad Standupfestival har inngått en to år lang avtale med SpareBank 1 Nord-Norge. Nå skal de utvikle prosjektet sammen.

Melk på avveier

Mange lurte nok hva som skjedde da begynte å renne melk i gata fra meieriet på Sama i Harstad og ned Langsletta.

Etterslukking i Grovfjord

Roy Andersen fra Grovfjord Brann og Redning holder søndag kveld på med etterslukking, etter branntilløpet på Grovfjord Bo- og Servicesenter søndag ettermiddag.

Brann i Grovfjord bo- og sevicesenter

Situasjonen er under kontroll.

Kvotereduksjon i turistfiske frå nyttår

Fra 1. januar 2021 vil det bare være mulig å ta med fisk ut av landet dersom du har fisket og oppholder deg ved en turistfiskebedrift som er registrert i Fiskeridirektoratets register over turistfiskebedrifter, heter det på fiskedirektoratets nettsider.

Stup i grensehandel og Tax-Free:

Kraftig økning på polet

Omsetningsøkningen på Vinmonopolets utsalg i landet er formidabel. Det samme er tilfelle ved utsalgene i Harstad og på Evenskjer.

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som ble meldt savnet natt til søndag, er funnet i god behold.

Fortsatt ingen spor etter den savnede kvinnen

Troms politidistrikt melder at de søker etter 36 år gamle Helene Schjelderup Bakken i Harstad, og vil ha tips.

Alvorlig situasjon for kanebogenprosjekt

Bonord vet ikke når en boligblokk på 12 leiligheter i Kanebogen står klar til innflytting. Årsaken er at hovedentreprenør Bygg Engineering har havnet i store betalingsproblemer.

Går for en god sak: – Fint å være med å skape engasjement

Brannvesenet i Harstad ble utfordret til å gå årets Walk and Run Challenge. Da kastet de seg rundt og tok sin etappe i full røykdykkeruniform.

Scener fra «Den siste viking»

Ondt ofte lider den fiskermann – slik ble det sunget i gamle dager. Og det stemte nok – og stemmer sikkert for mange fortsatt.

Søker etter savnet kvinne

Troms politidistrikt melder at de søker etter 36 år gammel kvinne i Harstad, og vil ha tips.

lørdag 11.07 2020

Her er brannfolkene på årets kummejakt

Noen arrangerer stolpejakt mens Harstad Brann og Redning internt driver sikkerhetsaktiviteten de kaller «kummejakt».

Sommermat og grilling

Når sommeren kommer endrer spise- og matvanene våre seg til å bli litt lettere, for eksempel salater og kalde supper. – Sommermat kan være litt av hvert, vi kan jo spise både kjøtt, fisk, grønnsaker og frukt som vi har på grillen, sier Roy-Erik Pedersen som er Oldermann i Harstad og omegn kokkelaug.

6

Gressholmanfestivalen 2020 er i gang

Til tross for smittevernsrestriksjoner holdes det festival på Gressholman i år i regi av festivalgeneral Arne Kristian Torbergsen.