mandag 21.09 2020

Polarlys på vent ved kai i Harstad

Hurtigruteskipet Polarlys har fortøyd på Larsneset i Harstad i påvente av at stormen i Lofoten og Vesterålen skulle blåse fra seg.

Kraftig vind i Tjeldsundet, lang kø foran brua, trafikken slippes over i puljer

Yr varsler svært kraftige vindkast på oransje nivå i for Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms.

Dette fant arkeologene langs den nye Hålogalandsveien

Steinredskaper og spisse skiferkniver trolig helt fra 3000-4000 år før Kristus, begeistrer arkeologene.

Politiet bekymret: Korona gjør at elgjegere slipper skytetrening

Troms politidistrikt forventer flere brudd på Viltlovens § 19, da færre jegere har vært på skytebanen i forkant av elgjakta 2020.

Busstreiken trappes opp over hele landet – rammer også Harstad

Søndag ble 3800 bussjåfører tatt ut i streik i Oslo og Viken, etter at partene ikke klarte å bli enige i lønnsforhandlingene. Nå varsler Fellesforbundet at det tas ytterligere 4500 bussjåfører ut i streik over hele landet fra lørdag.

Gir seg som leder: – Det har vært et privilegium å vinne viktige miljøsaker

Leder i naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg, tar ikke gjenvalg. – Det har vært et stort privilegium å jobbe med disse gjennom flere år, og sammen vinne en rekke viktige miljøsaker, sier hun.

Flere holder fartsgrensen

4 av 10 dødsulykker i trafikken er knyttet til fart. Ifølge Statens vegvesen er det blitt mye tryggere på veien fordi flertallet nå holder fartsgrensen.

søndag 20.09 2020

Erna Solberg har fått nok av «sentrum og periferi»: – Det blir en veldig rar meta-debatt

Statsministeren fryder seg over nominasjonskamp internt i Høyre i samtlige nordnorske fylker, og mener det landsdelen trenger er – forutsigbart nok – mer av regjeringas politikk.

MENINGER:

– Her kommer et godt forslag til den som kjøper Åsegarden leir!

Den eller de som kjøper den, må ha en god rettferdighetssans. For her er det vel 280 000 kvadrat meter å boltre seg på.

Mistet nesten begge beina

Reidar Magne Rafaelsen var plaget med beina i flere år. Takket være en dyktig lege og to sykepleiere ved UNN Harstad slapp han amputasjon.

Slik var Medkilas bortekamp mot Grei

Her kan du lese hvordan Medkilas bortekamp mot Grei utspilte seg søndag ettermiddag.

– Fantastisk start

Litteraturfestivalen i Harstad ble en suksess med til sammen over 1000 besøkende fordelt over 15 arrangementer. – Vi er allerede i gang med å planlegge neste års festival. Det stopper ikke her, forteller Ola M. Løkholm.

Meninger:

En helsetjeneste bygget på samarbeid

For meg og oss i Høyre er det en selvfølge at vi fører en helsepolitikk hvor vi som brukere og pasienter skal få rask og god behandling der man selv ønsker det – uavhengig av lommebok og hvem som driver tjenesten.

Meninger:

God nok i forhold til hva?

Verdens første offentlige kinovisning fant sted i kjelleren på Grand Hotell, rue de Capucine, i Paris i 1895. Filmene var korte scener uten farger, lyd og klipp.

Meninger:

Velferdsstaten er under angrep. Hva betyr det for deg?

Nylig ble det kjent at Høyres programkomité legger opp til et fortsatt kutt i statlig sektor de neste fire år. Denne utarmingen startet allerede i 2015 gjennom den såkalte ABE-reformen, avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen.

På overvintring

Den ett hundre år gamle Colin Archer-skøyta «RS 32 Kragerø» har lagt seg til kai i Grovfjord, og der blir den liggende til langt ut på nyåret.

Historien til handelsstedet Gressholman ved Fauskevåg

Gressholman, hvis offisielle navn er Grasholman, er et tidligere handelssted sør for Harstad utenfor gårdene Fauskevåg og Brokvik.

- Utrolig mange solide familiebedrifter med flinke eiere

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen møtte torsdag representanter for oppdrettsnæringa i Astafjord-området og verftsindustrien i Grov for å få innspill til regjeringas nordområdesatsing.