Det forteller bookingsjef Gry Dybdal, direktør Knut-Eirik Dybdal og husøkonom, Siri Johnsen.

De som velger å bo på F2 vil få en helt annen opplevelse. Det blir ikke slik man husket det mens det ble drevet som ordinært hotell i årene 2006 til 2009.

– Vi åpner et helt nytt konsept i byen, nemlig smarthotell. Vi har sett at konseptet har blitt tatt godt imot i Tromsø, Bodø, Hammerfest og Svolvær, sier de.

Smarthotell er uten resepsjon, og har heller ikke døgnkontinuerlig bemanning.

– Vi ser at stadig flere av turistene ønsker å bruke minst mulig penger på å bo, og heller bruke penger på aktiviteter, sier de.

Driftseffektivt

Nordic har siden 2012 brukt 12 millioner på oppgradering av bygget.

– Når vi gjør noe, gjør vi det ordentlig. Alt blir oppgradert og vil få et nytt og spennende uttrykk, sier de.

Dette vil bli et driftseffektivt hotell.

– Her må du klare deg helt selv. Booking skjer kun på nettet, og når du har betalt for rommet, får du en kode til hotellet og rommet.

Men det vil fortsatt være folk som vasker og gjør rommet klart til neste gjest. F2 har 77 rom, halvparten er til langtidsleie.

– I 2012 gjorde vi rommene i to etasjer om til små leiligheter. Fra 2013 har vi leid ut disse rommene til langtidsutleie. Tidsrommet varierer fra en måned til flere år, sier de.

F2 er i det samme bygget som Viking Nordic Hotel. Viking ble i 2005 rammet av en alvorlig brann. Den startet trolig i en badstue i toppetasjen. I 2006 åpnet Nordic et helt nytt hotell som fikk navnet F2. Det ble stengt i 2009.

– Årsaken var rett og slett for dårlig belegg i byen. Det var et vanskelig valg, men likevel nødvendig. I dag ser vi imidlertid en helt annen giv, og antall gjester øker hvert år. Derfor har vi bestemt oss for å gjøre et nytt forsøk med F2, sier direktøren.

Ansatte fikset biffen

Han sier mange forslag ble lansert, før de havnet på smarthotell. I stedet for å leie inn konsulenter ble det nedsatt en intern gruppe av nøkkelpersoner. De fikk jobben med å komme opp med et drivverdig konsept. Gruppen besto av bookingsjef Gry Dybdal, husøkonom Siri Johnsen, økonomidirektør Alf Hansen, vaktmester Geir Jørgensen og controller Linda Jørgensen.

– Det å gi de ansatte ansvar, gjør at de får et eierforhold til driften. Det tror jeg er nøkkelen til suksess, sier direktøren.

NY SJANSE: Nordic-eier Sverre Utvåg tar på ny sjansen å åpne F2. Foto: Arkivfoto