Tirsdag var det slutt også individuelt. Haugen Gjelle tapte for Nadezhda Bogdanova fra Hviterussland. Tidligere samme dag vant Haugen Gjelle over salvadoranske Estefania Ramirios, som er regjerende mester i Mellom-Amerika fra 2016.

Stort år

– Resultatene er som forventet, eller kanskje litt i overkant. Doubleprestasjonen er jeg mest fornøyd med. Det er bra å være blant de 64 beste i verden, sier Haugen Gjelle.

Det norske doubleparet vant andresetter 12-10 og utlignet til 1-1, men klarte ikke å holde tritt med inderne utover i kampen.

Hun er fortsatt bare junior, men fikk sjansen i sitt første senior-VM fordi hun vant NM og kongepokalen i mars. Det skjer mye positivt for den nå 17-årige utøveren 10 år etter at hun begynte med idretten ved pappa Roar Gjelles etablering av Kanebogen bordtennisklubb.

– Det er veldig kult å spille i verdensmesterskapet, og samtidig få muligheten til å se de beste utøverne i verden i aksjon. Bare å få være en del av dette er utrolig stort for meg, sier Haugen Gjelle.

Ambisjoner

VM ga mersmak, sier harstadværingen.

I juli kommer neste mesterskap. Da er det EM for junior i Portugal.

– Som lag kan Norge ta medalje. Individuelt bør 16.-delsfinale være innen rekkevidde dersom jeg spiller bra. Spiller jeg helt perfekt kan også 8.-delsfinale være mulig, spår Haugen Gjelle.