Harstadværingen er en av fire spillere som skal representere Norge i mesterskapet, som finner sted i Düsseldorf i Tyskland i perioden 29. mai til 5. juni. Haugen Gjelle får med seg Ilka Doval i kvinneklassen, mens Marcus Wærstad og Eskil Lindholm er tatt ut for menn. Haugen Gjelle og Wærstad er begge nybakte norgesmestere og kongepokalinnehavere.

– Gøy

– Det skal bli skikkelig kult, spesielt siden det er mitt første VM, sier Haugen Gjelle.

Hun har litt internasjonal mesterskapserfaring fra før, og har spilt flere juniorturneringer og noen seniorturneringer internasjonalt.

5. mars ble den første store milepælen nådd da Haugen Gjelle fikk kongepokalen med hjem fra NM.

–Lenge, veldig lenge, har vært et mål for meg å vinne kongepokalen. Det føles godt endelig å ha den. Egentlig har det vært en drøm siden jeg begynte å spille bordtennis for 10 år siden, sa hun den gang.

Prestasjonen åpnet ei ny dør.

– Det er vanskelig å si om uttaket var ventet eller ikke. Jeg vant jo NM. Slik sett er jeg vel Norges beste spiller, men det er mange jenter som er jevngode. Derfor er det gøy at akkurat jeg ble tatt ut, sier Haugen Gjelle.

Vil vise seg fram

Ifølge klubbtrener Sindre Åteigen i B-72, som Haugen Gjelle har representert siden 2012 da hun tok overgang fra moderklubben Kanebogen Bordtennisklubb, er spilleren rangert rundt 100.-plass i verden. Haugen Gjelle har slått flere topp 20-spillere i Europa, og rankingen kan være noe misvisende grunnet for få internasjonale kamper sammenlignet med mange av konkurrentene.

17-åringen synes det er vanskelig å snakke om konkrete resultatmål i verdensmesterskapet. Hun dra til Tyskland for å lære og få nyttig erfaring.

– Jeg har ikke noen spesielle ambisjoner eller mål i dette mesterskapet hvor verdens beste spillere er med, men jeg har lyst til å spille på topp og spille jevnt og kanskje slå noen gode spillere for å vise dem hva jeg er god for, sier Haugen Gjelle.

Til daglig er Haugen Gjelle bosatt i Oslo, mens hun har skolegang i Bærum på Norges Toppidrettsgymnas. For å få god nok kamptrening spiller hun i den svenske ligaen for Arvika, mens B-72 er hennes norske klubb.