Søndag gikk drømmen i oppfyllelse. Haugen Gjelle vant finalen i norgesmesterskapet, og fikk med hjem både gullmedalje og den gjeve kongepokalen.

– Lenge, veldig lenge, har vært et mål for meg å vinne kongepokalen. Det føles godt endelig å ha den. Egentlig har det vært en drøm siden jeg begynte å spille bordtennis for 10 år siden, sier Haugen Gjelle.

Vil ha flere kongepokaler

Hun representerer klubben B-72 i Lørenskog. Det gjorde hun allerede fra årsskiftet i 2012 mens hun fortsatt bodde i Harstad. Høsten samme år flyttet Haugen Gjelle sørover for å kunne utvikle seg som idrettsutøver. Mandag ble hun hedret av Lørenskog kommune, som sendte varaordføreren på besøk til treningslokalene.

– Det er egentlig først i år at jeg har hatt sjansen til å vinne kongepokalen, men jeg har aldri slått utøveren som var førsteseedet i NM. Hun ble slått ut i den andre semifinalen. Det gjorde nok finalen litt enklere for meg. Jeg kan umulig si om jeg uansett ville vunnet, men nå har jeg pokalen og jeg håper det skal bli flere av dem i premiesamlingen i årene som kommer, sier Haugen Gjelle.

Til daglig er Haugen Gjelle bosatt i Oslo, mens hun har skolegang i Bærum på Norges Toppidrettsgymnas.

– Kan hende flytter jeg utenlands for å satse etter videregående. Lysten til å fortsette er stor, men ingen planer er lagt ennå, sier Haugen Gjelle.

Hevder seg i Europa

I norsk målestokk er junioren så god at nivået innenfor landegrensene er for lavt. Derfor spiller hun i den svenske ligaen for Arvika selv om hun har base i B-72. Her har hun Sindre Åteigen som trener.

– Selv om Maja var andreseedet i NM, er det ingen stor overraskelse at hun vant. Av landslagsspillerne har Maja gjort det skarpest i den siste tiden. Hun har vært i fin form og prestert hele sesongen, sier Åteigen, og viser til at Haugen Gjelle i internasjonale kamper har markert seg.

I det åpne tsjekkiske mesterskapet slo hun utøveren ranket som den sjette beste i Europa.

– Maja har tre-fire seirer mot spillere som er topp 20 i Europa. Hun er selv ranket rundt 100.-plassen, og det forklares delvis med at hun ikke har tilstrekkelig antall kamper internasjonalt, sier treneren.

Åteigen mener det er opp til Haugen Gjelle hvor god hun ønsker å bli.

– Jeg ser ingen grunn til at Maja ikke skal hevde seg på topp i Europa. Potensialet har hun. Maja må bare legge lista selv og bestemme hvor stor jobb hun er villig til å legge ned, sier treneren.

EM i sommer

Allerede trener Haugen Gjelle fem timer hver dag. Hun vet at nåløyet er trangt i en idrett som er stor i internasjonal målestokk.

– Det er vanskelig å hevde seg, men jeg er på riktig vei og vil klatre på rankingene når jeg slår gode spillere, sier hun.

Til sommeren får 17-åringen flere svar. Da skal hun for tredje gang konkurrere i europamesterskap.

– Som lag håper jeg vi klarer kvart- eller semifinale, ja, kanskje medalje. Individuelt vil en 16.-delsfinale være stort.

Haugen Gjelle har ikke glemt hvor det hele startet.

– Pappa startet bordtennisklubben i Kanebogen. Den har betydd mye for meg. Det var der alt starter, sier hun.

NORGESMESTERE: Maja Haugen Gjelle og Marcus Wærstad med hver sin kongepokal etter NM. Foto: Jonas Flåøien
STARTEN: Maja Haugen Gjelle får her en av sine første pokaler som bordtennisspiller. Foto: Arkivfoto
FLYTTET: Haugen Gjelle flyttet i 2012 for å satse. Her i en av de siste kampene i Harstad. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø