Harstadværingen gjorde nesten rent bord under norgesmesterskapet i bordtennis. Haugen Gjelle representerer Lørenskog-klubben B-72, som hun har konkurrert for siden overgangen fra Kanebogen Bordtennisklubb i 2012.

Bekreftelse

Individuelt var hun utilnærmelig og gikk til topps både i junior og eldre junior. Sammen med Rebekka Carlsen vant hun både lagkonkurransen og doubleklassen, mens det ble sølv i eldre junior sammen med Nora Bagner Nilsen. Bronsemedaljen kom i mix double. Der spilte hun sammen med Marcus Wærstad.

– Jeg er utrolig godt fornøyd med uttellingen. Jeg spilte kjempebra og lyktes med de delene av spillet jeg har trent ekstra på for å få til. Det er godt å få en bekreftelse på at treningen gir resultater, sier Haugen Gjelle.

– Individuelt mest spesielt

For to år siden vant Haugen Gjelle sine første NM-titler. Den gang i lag og double i 15-årsklassen. De første individuelle titlene har hun hentet i år. I mars ble hun norgesmester for senior, og i løpet av langhelga ble hun juniormester for første gang i karrieren, som startet på Kanebogen skole i 2007.

– Jeg har forbedret meg mye på to år. Det er noe ekstra spesielt ved å vinne alene, men for klubben er det bra også med lagseirer. Begge deler betyr mye, sier hun.

17-åringen visste at gullmedaljene var innen rekkevidde.

– Jeg er en av de best rankede spillerne, og vant i tillegg senior-NM. Jeg visste at jeg hadde gode sjanser i alle klasser selv om jeg aldri har hatt en pallplasseringer i single før.

Haugen Gjelle synes det er gøy å vinne sammen Rebekka Carlsen. De er klassevenninner Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

– Ikke bare er vi gode venner og trener mye sammen. Vi funker også godt som par i bordtennis.

Neste utfordring for Haugen Gjelle er VM for senior, som spilles i Düsseldorf fra 29. mai til 5. juni.

SAMARBEID: Rebekka Carlsen og Maja Haugen Gjelle vant gull sammen mesterskapet. Foto: Erik Bergerseter, Norges Bordtennisforbund Foto: Erik Bergerseter Norges Bordtennisforbund