Utkastet til Sentrumsplan ligger nå ute til offentlig gjennomsyn, dette for at du og jeg skal kunne gå inn og se og komme med innspill, synspunkter og kanskje nye forslag innen fristen 1.09.16. Alt vel så langt! Som en « vanlig dødelig» og interessert borger har jeg tatt for meg de plandokumentene som ligger til grunn for planen; nemlig plankart, planbestemmelser og planbeskrivelse. Omfattende dokumenter altså, alle datert 15.06.16.

Jeg må innrømme at dette ikke er dokumenter jeg har lest og studert mest her i livet og derfor har liten erfaring. Det burde jeg ha hatt! Både fordi dette er ikke lesing for «hver mann» slik jeg ser det, men samtidig er det nå «toget går»- nå skal sentrums fremtid avgjøres. Ta plankartet; Sentrum er delt inn i store og små felt, pålagt en rekke farger og merket med tall, bokstaver og streker med så små skrift at man helst burde bruke lupe for å lese disse henvisningene til planbeskrivelsen/formål, der det står hva området faktisk kan benyttes til.

Men- når man går inn i planbestemmelsene kan de si noe helt annet. Ta Ottar Håløygsplass som eksempel: Her er det forespeilet »Park», men i planbeskrivelsen kan man lese , sitat: «Innenfor området tillates etablert nødvendig parkering for drift av gjestehavn med tilhørende servicebygg, parkering kan også benyttes av inntil 4 bobiler» og videre sitat : «Småbåthavna skal etableres med servicefunksjoner i tilknytning til Ottar Håløygsplass» sitat slutt. Forvirret? Er det klart og tydelig hva som ligger i planen?

Det er denne planen som nå våre folkevalgte skal sette seg inn i og invitert til å vedta- som fremtidens Harstad sentrum. Om jeg selv skulle være med å ta disse viktige beslutningene , ville jeg bedt om en grundig «opplæring», for å være sikker på at jeg har forstått disse komplekse sakene. Jeg har sympati med de folkevalgte som i demokratiets navn har påtatt seg oppgaven. Vi går spennende dager i møte!