Vipps-nummeret er 823451

Strand sier styret er imponert over det store engasjementet for å få en operasjonsrobot til sykehuset i Harstad.

Til nå er det kommet inn vel 14,1 millioner, mens målet er minimum 20 millioner.

– Vi er imponert over givergleden både fra privatpersoner, foreninger, bedrifter, borettslag, klubber, parti og legat. Likevel er vi ikke i mål, så vi håper flere har mulighet til å gi, sier Strand.

Styret i foreningen fra venstre: Ronald Walquist, Per Inge Strand, Sverre Utvåg og Gina Marie Johansen. Foto: Odd Leif Andreassen

Han sier styret skal samles i denne uken for å legge den videre strategien for innsamlingen.

– Vi tror det er flere bedrifter som har mulighet til å bidra. Derfor vil vi ta noen telefoner de neste ukene, samtidig som vi håper Vipps vil gjøre at flere personer gir, sier han.

Svekkes

Viktigheten av en operasjonsrobot på sykehuset kan kanskje best forklares gjennom det som leder I Norsk Kirurgisk forening, John Christian Glent, tidligere har sagt til Harstad Tidende:

– Sykehus som ikke har operasjonsrobot kan bli akterutseilt da kompetansen på kirurgisk avdeling kan svekkes. Roboten er et presist og stabilt verktøy for kirurgene, har han sagt til Harstad Tidende.

Høy utnyttelsesgrad

Kirurg Bård Soltun ved UNN Harstad sier roboten vil få en høy utnyttelsesgrad.

– Roboten fjernstyres av en kirurg via en elektronisk kontrollkonsoll. Dette gjør at inngrepet blir mye mer nøyaktig med færre komplikasjoner, mindre smerte, mindre blødning og redusert liggetid for pasienten.

Kan fortsatt bruke bankkonto

Roboten finnes i dag på mange sykehus. Svært mange av robotene rundt i landet er innkjøpt etter innsamlingsaksjoner. Den første roboten kom til landet i 2004. I 2012 fikk UNN Tromsø sin først robot etter en gave fra bergenseren Trond Mohn. I dag har Tromsø to roboter, begge gitt av Mohn.

Du kan fortsatt gi på konto 4730.21.28045 i Sparebank 68° Nord.