Nektet å bli operert på «gammelmåten»

To av dem ble operert på Radiumhospitalet, siden de ble operert før Tromsø fikk sine roboter.

– Jeg måtte krangle meg til Radiumhospitalet da jeg ble operert i 2008. Jeg nektet å la meg operere på «gammelmåten». Årsaken var et jeg hadde to venner som var operert med tradisjonell kirurgi. De gikk med smertepumpe i 14 dager, med roboten er man tilbake på jobb etter en uke, sier Arvid Rasmussen.

Harstad Tidende møtte styret i den lokale prostatakreftforeningen i strålende sol på kaia i sentrum. Vi møter fem humørfylte og livsglade menn som allee har overlevd livstruende kreftsykdom.

– Det var uaktuelt for oss å bli operert med noe annet enn roboten, sier herrene.

Helge Schjølberg (t.v), Jarl Annar Samuelsen, Arvid Rasmussen, Sverre Kulseng og Magne Fagerland vet hvor viktig en robot er når sykdommen Foto: Odd Leif Andreassen

Har kirurgkompetansen

To av de fem er operert på Radiumhospitalet og de tre som fikk kreften etter 2012 fikk utført inngrepet i Tromsø.

– Det var kirurgen på sykehuset i Harstad, Bård Soltun, som opererte meg. Det viser at lokalsykehuset har kompetansen, men mangler utstyret, sier Magne Fagerland.

De godt voksne mennene oppfordrer folk og foreninger til å bidra til denne viktige innsamlingen.

– Vi har kjent på kroppen hvor viktig roboten er for et godt liv også etter en så alvorlig diagnose. Den kan være forskjell på liv og død, og ikke minst er man på beina mye raskere enn med tradisjonell kikkhullskirurgi, sier de.

Bidrag kan gis på konto: 4730.21.28045 i Sparebanken 68 grader Nord.