Det sier Per Inge Strand, daglig leder i Per Strand Eiendom.

– Det er første gang vi står bak et leilighetsprosjekt av denne typen. Tidlig i prosessen bestemte vi oss for at denne blokken skulle ha det lille ekstra. Derfor har vi ikke spart på noe. Vi har lagt oss på et utstyrsnivå som gjør at oppgradering er unødvendig, sier han.

Per Strand Eiendom står også bak ti leiligheter i Gartnerhagen på Seljestad.

–Det er en annen type prosjekt. Det å bygge en blokk har vi aldri gjort før, sier han.

Lokale firma

Strand tok fredag med Harstad Tidende på en rundtur. Det var fortsatt hektisk aktivitet fra elektrikere, snekkere og murere/flisleggere. Alle fra harstadfirma.

– Den eneste leverandøren som ikke er fra Harstad, er de som leverte betongelementene. Årsaken er at denne leveransen får vi ikke lokalt, men alle andre entreprenører er lokale. Vår strategi er at når vi gjør noe, skal det sysselsettes lokale arbeidere, sier han.

Løsningene i leilighetene virker gjennomtenkt. Det er vannbåren varme på alle rom, bortsett fra bod og soverom. Kjøkken, bad har høy standard, og sprinkleranlegget er skjult.

– Vi har valgt å plassbygge alt på stedet, i stedet for å kjøpe kabiner, som produseres andre steder, og fraktes hit.

Egen HC-plass

Det er lagt parkett i lys eik i alle leilighetene.

– De fleste kundene våre velger lyse gulv. Derfor har vi lagt det her. Vi har sett hva som selges mest, og brukt disse produktene, sier han.

Strand sier de har lagt stor vekt på å få et pent uttrykk på blokken.

– De fleste altanene blir innglasset. Alle altanene får spilehimling med spot. Spotene vil gå på en felles sensor som gjør at de vil skape et spennende lysbilde i mørketiden, sier han.

Blokken består av 12 leiligheter, 11 parkeringsplasser, inkludert egen HC-plass, og boder til alle.

– Vi har valgt å ha et parkeringsanlegg som har god plass til bilene. Det skal være rom til å parkere uten fare for at man dulter borti andre biler, sier han.

De er litt på overtid i forhold til den opprinnelige fremdriftsplanen, men Strand mener de skal være ferdig om en månders tid.

– Det jobbes godt. Hver gang jeg er her, ser jeg store fremskritt, sier han.

Han kan ikke si noe om hva de enkelte leilighetene vil koste, for de har ikke fått det hele og fulle bildet av kostnadene.

– I løpet av kort tid skal vi prissette. Vi håper å være klar til å legge dem ut for salg i juni. Det er Privatmegleren som skal stå for salget. Interessen avgjør hvor mye den enkelte leilighet kommer til å gå for. Er det flere interessenter om samme leilighet kan det bli budrunder, sier Strand.

Spesiell: Den nye blokken i Havnegaten vil få en spesiell utebelysning under alle altanene. Foto: Odd Leif Andreassen