Hamsundagene 2018 skal i år hylle diktet. Den korte teksten, den kontante formidlingen og den abstrakte formen, som festivalen beskriver det, skal hylles.

Forfatter Knut Hamsun er nok ikke mest kjent for sine dikt, men han skrev en diktsamling som vil være gjennomgående i hele festivalen; Det Vilde Kor (1904). Dagene har offisiell åpning 1. august, og under årets festival lover Hamsunsenteret at det ikke skal være noen ubegrunnet romantisering av den kontroversielle nazi-forfatteren.

– Hvilken Knut Hamsun skal vektlegges: Den genierklært kunstner, eller den nazi-vennlige, politiske idioten, står det i pressemeldinga til Hamsundagene.

– Denne debatten er ikke noe vi bør eller vil styre unna. Hamsunsenteret vil ikke være en leverandør av tilbakeskuende romantisering, men en arena for refleksjon og diskusjon om både det geniet og "idioten" Knut Hamsun», sier Anita Overlelv, leder for Hamsundagene.

Sven Henriksen og Marthe Valle deltar begge i diskusjonen i panelet, mens forfatter og poet Henning Bergsvåg leder debatten.