En av dem er Bengt Bratland fra Trondenes Skytterlag. Bratland tror at Landsskytterstevnet i Stjørdal kan bli veldig bra, men at det vil bli utfordrende å skyte i den ekstreme varmen.

– Det er nesten sånn at det er for varmt for å skyte. Varmen gjør at man får betraktelig høyere puls, samtidig som man svetter veldig. Det er et ekstra moment som definitivt kommer til å påvirke skytingen til deltakerne. Det er ingen tvil om at man foretrekker 15 varmegrader fremfor 30, sier Bratland.

Beholde roen

Den rutinerte skytteren er likevel klar på hvordan man kan løse utfordringen med varmen.

– Det gjelder å prøve å beholde roen. Det blir nok veldig viktig å være hydrert og konsentrert, sier Bratland.

Skytteren fra Trondenes Skytterlag prøver å ha et avslappet forhold til det arrangementet som betyr mest for skytterne i landet.

– Man lever selvfølgelig i håpet, men det er veldig viktig å ikke ha for høye forhåpninger eller forventninger til seg selv. Jeg tror det er viktig å prøve å stenge presset ute og ha avslappede følelser. Skyting er en idrett hvor man må være knallsterk mentalt, sier Bratland.

– Jeg går likevel inn for å gjennomføre konkurransene så godt som mulig. Jeg ser på skytingen som en arbeidsoppgave som skal gjøres, sier Bratland.

Henger høyt

For skytterne i Norge er det ingen tvil om at Landsskytterstevnet henger høyt.

– Det samles ekstremt mye folk. Antall påmeldte har vel passert 5000. I tillegg kommer tilskuere og familie. Man får treffe konkurrenter og gamle kjente fra hele landet. Vi skyttere konkurrere om kongetittelen og kongepokalen. Det er så stort at presset blir vanskelig å håndtere. De fleste presterer dårligere enn vanlig. Det er ikke alltid den største favoritten som står igjen som vinner, sier Bratland.

I tillegg til Bratland er det flere lokale skyttere som skal i aksjon under Landsskytterstevnet.

– Det er veldig mange klasser. Ikke alle konkurrerer mot hverandre. Tom Marius Kalvik hadde vært en stor konkurrent, men han har ikke anledning til å være med, sier Bratland.