Trondenes-skytteren hadde levert en godt innledende grunnlag ved å skyte 244 poeng under fredagens innledende mesterskap. Det betyr at Gjertsen Kalvik lå på skive to i lørdagens finale, med samme poengsum som ledende Gøran Helgesen.

– Og finalen ble dramatisk så det holdt, sier Gjertsen Kalvik.

Vant på siste skudd

Skytteren, som har finaleskyting som en av sine store styrker, presterte en ny, god finale under mesterskapet. Han leverte 99 poeng med seks sentrumsblinker da ti skudd var rettet mot skivene lørdag kveld.

Det betød at Helgesen måtte levere en suveren serie for å hente hjem seieren. Det så han også ut til å gjøre.

– Etter at ni av hans skudd var anvist, hadde han 90 med fem sentrumsblinker. Skulle han vinne, så måtte det siste skuddet bli en tier. Men Helgesens siste skudd ble anvist til en nier. Da kunne man slippe jubelen løs for seier, sier Gjertsen Kalvik.

– Rått mesterskap

I forhåndsomtalen til mesterskapet var Trondenes-skytteren meget skeptisk til suksess på bane under NNM.

– Med mitt treningsgrunnlag skal det ikke gå an å hente hjem seieren, mente skytteren på forhånd.

Etter fredagens skyting var tonen litt mer optimistisk.

– Jeg vet at jeg kan levere god finaleskyting om jeg har dagen. Så får vi se, sa skytteren da.

– Med den gode innledende serien, visste jeg med meg selv at muligheten var til stede. Likevel var det fantastisk å kunne hente hjem sitt første nordnorske mesterskap, sier han, før han fortsetter resonnementet:

– Dette har vært et helt rått mesterskap. Jeg har hentet hjem tre seirer. I militært mesterskap, som samlagsmester og på bane. I feltkonkurransen, der jeg på forhånd trodde på best mulighet for suksess, ble det fjerdeplass, oppsummerer Gjertsen Kalvik.

Han får ikke muligheten til å følge opp sin seier under årets Landsskytterstevne i Stjørdal.

– Logistikkmessige utfordringer har ført til at det ikke blir Landsskytterstevne på meg i år. Derfor har jeg allerede begynt å se mot nester års storstevne på Evje, sier Gjertsen Kalvik.

Klubbkollega Bengt Bratland skjøt 98 poeng i finalen. Det holdt til sjetteplass.