Det er Gjertsen Kalviks dom for hvem som er den store lokale favoritten til å hente hjem edelt metall fra årets nordnorske mesterskap i skyting.

– Vi vekslet vel litt på å vinne regionale stevner i fjorårssesongen. Men i år har Bengt jevnt over trukket det lengste strået i de fleste konkurransene denne sesongen. Han kan meget vel gå til topps når det skytes finaler i Bodø den kommende lørdagen.

– Han kan fort være mannen som stikker av med NNM-tittelen på bane dette året, sier Gjertsen Kalvik.

Favoritt-trio

Han er samtidig klar på at det ikke blir noen lett oppgave å ta seg av.

– Det er to tøffe motstandere i form av Salten-skytterne Gøran Helgesen og Arnt-Erik Aune. Jeg ser på det som sannsynlig at det er en av disse som fort vil stikke av med banemesterskapet, sier Gjertsen Kalvik.

– Så du kaster ikke ditt eget kandidatur inn i denne favorittgruppa?

– Med maks fullklaff på en vanvittig god dag så kan jeg kanskje være med å kjempe om tittelen. Men det skal strengt tatt ikke gå. Til det har jeg nok et alt for dårlig treningsgrunnlag den siste sesongen, sier Trondenes-skytteren.

I klasse V55, kan det også hende at det dukker opp en lokal vinner.

– Trondenes-skytter Oddmund Eggum har prestert gode resultater den siste tida. Han er ett av mine klare favoritter på bane i denne klassen, sier Gjertsen Kalvik.

Felt i siktet

For hans egen del er det de tidligste øvelsene han har de høyeste forventningene til.

– Det begynner med militærskyting onsdag, hvor både jeg og Bengt skal delta. Det blir spennende å se hva man kan prestere her.

Torsdag er det duket for nye lokale konkurrenter når det er duket for feltskyting.

– I tillegg til at Bengt og meg selv har ambisjoner, vil John-Olav Solaas fra Trondenes Skytterlag garantert ha et ord med i laget. Han leverte til fjerdeplass under fjorårets feltfinale i Landsskytterstevnet, og har nok skumle ambisjoner også her, sier Gjertsen Kalvik.

Fredag er det samlagsskyting, hvor man har betydelige forventninger til Ofoten Skyttersamlag.

TOER: Jon Olav Solaas kjemper tradisjonelt sett høyt oppe i feltøvelsen. Gjertsen Kalvik mistenker at Kvæfjord-skytteren har ambisjoner under torsdagens NNM-øvelse. Foto: Ivar Hjelvik