Allerede har tre lag meldt seg ut, opplyser turneringsansvarlig Eivind S. Jensen i Norges Basketballforbund, og et fjerde lag har langt på vei bestemt seg for å gjøre det samme.

Frist til mandag

– De som formelt er påmeldt nå er Centrum Tigers, Ullern og Nordberg, opplyser Jensen.

– Vi er varslet på sms at Griffen vil stille lag. Det gjenstår kun en mer formell bekreftelse, sier Jensen.

Den må komme innen klokka 14 mandag fra Harstad.

Kristiansand, Stavanger og Persbråten var også kvalifiserte for opprykksspill. Alle tre takker nei og er fornøyde med en tilværelse utenfor basketballigaen.

Også Nidaros Jets har en plass til disposisjon. Trondheim-klubben rotet bort sluttspillet i siste serierunde, og endte nest sist på BLNO-tabellen.

Imidlertid varsler trener og styreleder Luke Jenkinson i Nidaros i et intervju med iTromsø at laget mest sannsynlig ikke stiller. Trolig er det over og ut for klubben hvis den ikke tilbys elitelisens uten å prøve å kvalifisere seg. Det er ikke aktuelt for Nidaros å spille i 1.-divisjon.

Ser lenger fram i tid

Spillende trener Adam Finstad i Griffen er på pengejakt for å finansiere reise til og opphold i Oslo i forbindelse med kvalifiseringen 16.-18. mars.

– Med mindre noe skjærer seg i løpet av helga, vil klubben sende inn en offisiell søknad. Vi tar høyde for å delta. I verste fall får vi øke egenandelen per spiller, men vi forsøker å få inn mest mulig sponsing, sier han.

Selv om det akkurat nå kun handler om støtte for den ene helga i Oslo, mener Finstad det er viktig å se lenger fram i tid.

– Det handler om å få i stand langsiktige avtaler. Vi ønsker ikke at en kvalifisering skal være høydepunktet i Griffens historie, og så ferdig med det. Jeg håper næringslivet ser nytten av å ha en basketballklubb i Harstad. Med et seniorlag vil vi få økt interesse, større oppmerksomhet og rekruttering, sier Finstad.

Han registrerer at halvparten av motstanderne trekker seg før kvalifiseringen.

– Sportslig sett er sjansene større for opprykk, men vi ønsker flest mulig kamper og mest mulig action. Å få bryne seg mot gode motstandere er det som teller for vår del.