De har holdt på mye på hver sin kant og vært veldig gode ambassadører med sterke prestasjoener på hver sin kant. Når de begge har stått sammen på startstreeken skulle gasspedalen om mulig tråkkes gjennom dørken i jakten på seier. Men på privaten er de to fremste ambassadørene for rallycross i vårt nærområde.

– Vi har hatt våre kamper på rallycrossbanen. Da var det også litt lotto over hveem som var først på målstreken, istemmer de to mest ambisiøse motorcrossutøverne i regionen, mens de ser flirende på hverandre.

Garasjemøter

Inntil årets sesoeng var det nemlig svært spennende hvem av dem som faktisk ville klare å stikke seg først når det var lokale løpsrunder rundt omkring i regionen. Da sto de som oftest på startplata sammen med samme bilstørrelse og samme motor under panseret. Nå har de gått litt ulike veier innenfor sin rallycross-satsing. Mens Dalseteh Jacobsen ble nummer tre i den største klassen under årets NM i den største klassen, sørget Rinaldo for å oppnå samme plassering under den prestisjetunge Norrlandsveckan.

CROSSKART: Richard Bergesen (t.v.) fra NMK Harstad og Fredrik Øymo fra NMK Hålogaland hadde en solid kamp under ett av helgas forsøksheat. Foto: Ivar Hjelvik

– Den verste rivaliseringen er borte. Nå går det heller mye på diskusjoner, og mest av alt på veldig store doser med fyring. Så har vi jo også ett og annet garasjemøte i tillegg, sier Rinaldo og ser bort på sin kollega. Så får han svar:

– Ja, men det er egentlig ikke noe for avisene.

Miljø på opptur

Tilbake på Moan er de absolutt klar for å blåse liv i rallycross-klassene. Og de ser også optimistisk på framtida.

– Vi har litt forhåpninger til neste år. Det befinner seg jo noen biler som står i ro rundt omkring i garasjene her i regionen.Og miljøet er på opptur. Derfor er man positive til at det skal skje noe også i den raskeste klassen. Alternativet er jo et antiklimaks. Man kan jo ikke drive på å herje alene med utstyr til flere hundre tusen og risikere å kjøre sundt utstyret, sier de to kompisene.

– Men vi har troen. Den lokale motorsporten er på opptur nå. Og det er folk som man for noen år siden aldri skulle tro kom til å kjøpe seg rallycross-bil, men som nå står som eier av en. Derfor viser det at interessen er der, sier Rinaldo.

Ny duell

Under søndagens løpskjøring på Moan var det igjen duket for en sjelden duell. Da havnet de igjen i en klasse som samlet dem begge.

– Men i dag bør jeg faktisk klare å ta han. Jeg kjører en større bil med 100 hestekrefter mer. Det skal nok gjøre seg et utslag også i banen, mener Dalseth Jacobsen.

VANT: Katrine Olsen tok en ny seier i bilcrossklassen for damer i kjent stil. Foto: Ivar Hjelvik

– Jeg har sittet oppe og fundert absolutrt hele natta og spekulert. Det er derfor jeg er såpass trøtt. Jeg har alle slags hemmeligheter, sier Dalseth Jacobsen, og ser lurt bort på dagens rival.

– Jeg har bare fylt bensin, jeg , kvitterer Rinaldo.

I helgas motorsportløp på NMK Hålogalands bane på Moan var det til slutt Dalseth Jacobsen som vant rallycross-finalen. Innenfor bilcross vant Katrine Olsen fra NMK Hålogaland på samme måte som hun har gjort stort sett hele sesongen. I bilcrossens åpne klasse seiret Øystein Løkse fra NMK Bardu, mens Rinaldo og Dalseth Jacobsen tok seg av hver sin rallycross-klasse for henholdsvis under og over 2,4 litersmotor.