MYSEN: Helt fram til A-finalen var det fortsatt mulig for harstadmannen å gå til topps i sammendraget, men smårusk de to første omgangene gjorde utgangspunktet i finalen vanskelig.

De andre måtte feile

– Det ble stang ut de første omgangene, men etter dette løsnet det. Jeg endte opp med beste tid i begge de to siste rundene før finalen.

– Jeg visste at jeg antakelig måtte gå til topps her, samtidig som mine argeste konkurrenter, hjemmefavoritten Hans Jørgen Østreng og nummer to i sammendraget, Henrik Paulsen, måtte feile, forteller bronsevinneren på telefon få minutter etter målpassering.

Sprutet plast og metal

– Jeg fikk ingen optimal start i A-finalen. Det ble tøffe tak allerede ut fra start og det sprutet både i plast og metall fra biler som knuffet borti hverandre. Jeg prøvde flere ganger å komme meg forbi, men uansett hvor mye jeg sloss og prøvde, lyktes jeg dessverre ikke.

– Men alt i alt skal jeg ikke klage på prestasjonene, verken i dag eller i løpet av de tre siste NM- rundene.

Litt kjipt

- Vi har kjørt oss kraftig opp etter å ha delvis mislyktes på vårparten.

-Derfor er det litt kjipt å tenke på at jeg kanskje gikk glipp av sammenlagtseieren på grunn av problemene vi hadde innledningsvis, sier Dalseth Jacobsen, som legger til at høstsesongen har gitt han inspirasjon til å satse videre.

Ny sesong frister

– BMW-en har gått som en klokke og jeg har fått maks ut av den. Det har bare vært opp til meg selv å dra nytte av den. Med tanke på hvor bra det har gått i høst er det fristende å gå på en ny sesong.

–Selv om det er ekstremt høyt nivå i den klassen jeg nå kjører (motorer over 2400 ccm. Red.anm.) har jeg skaffet meg sponsorer og et økonomisk fundament til å satse videre. Jeg er med i dette gamet for å prøve å vinne og resultataene gjennom sesongen viser at jeg har potensialet inne til å hevde meg blant de beste

– Etter å ha kommet på pallen i fire av fem NM- runder i år hadde det vært gøy å kunne klatre helt til topps til neste år, sier en optimistisk Jonas Dalseth Jacobsen.