Norli på Sjøkanten senter har i dag stengt butikken.

På et skilt ved inngangen står det at kundene anbefales å besøke Norli på Bysenteret eller Amfi Kanebogen.

Administrerende direktør for Norli Libis, John Thomasgaard, sier at det aldri var meningen å ha tre butikker i Harstad.

- Historien bak er at vi har hatt butikken i Bysenteret i en årrekke. Så begynte det å skje mye i Harstad. Vi visste at det var utbygging på Sjøkanten samtidig som det var usikkerhet rundt utviklingen av sentrum.

Vil ikke trekke seg ut av sentrum

For å posisjonere seg for framtiden valgte kjeden å inngå kontrakt i Sjøkanten sentrum, men angret seg raskt da det ble klart at Kanebogen skulle starte med sin utvidelse og oppussing.

- Hadde vi visst om dette hadde vi ikke gått inn i Sjøkanten som har vist seg å bli et sted primært for storhandel, sier Thomasgaard.

Kjeden valgte like godt å starte en tredje butikk i Amfi Kanebogen, og har brukt tiden til nå til å se på hvilke butikker som har klart seg best.

- Kanebogen er det beste stedet vi kan være nå.

Det betyr ikke at Norli vil trekke seg ut av sentrum. Thomasgaard sier at han har brukt mye tid på å sette seg inn byutviklingen i Harstad, og han er nå spent på hva de ulike aktørene kan klare.

- Vi mener det er rom for bokhandel i sentrum, selv om det er mer krevende enn det var før de store utbyggingene kom utenfor bykjernen. Det er store planer rundt Bertheus og Stian Arntzen har kjøpt bysenteret og har mange jern i ilden. Nå følger vi utviklingen. Vi skal fortsatt være i sentrum, men vi følger med på det som skjer.

Åpnet 10. november

Norli Sjøkanten åpnet 10. november 2016 på Sjøkanten senter. På stedet har det jobbet rundt fem ansatte.

Det har ikke lykkes Harstad Tidende å komme i kontakt med senterleder Kjersti Fossåskaret Eltoft Krüger