Mye tyder på at senterleder Roness vil få rett i sin antakelse om omsetningsutviklingen. Han budsjetterte med en omsetning i 2017 med 450 millioner. De endte 900.000 over dette tallet, eller 0,2 prosent. Nærmere blink er det vanskelig å komme.

– Noe annet vil skuffe meg stort

– Jo da, vi har all grunn til å være fornøyd med utviklingen. Selv om det ikke er rettferdig å sammenligne med omsetningen i 2016, da det mer eller mindre var kaotiske forhold her i forbindelse med ombyggingen, er nå likevel økningen på årsbasis på 95 prosent.

–Vi må ikke glemme at en rekke nye butikker åpnet før jul i 2016 i senterets søndre del, blant andre Burger King, Rustikk, Christiania Glasmagasin, Godteland og Brilleland.

– Men naturligvis vil vi ikke få korrekte sammenlignbare tall før vi har hatt åpent i ett år med tallene fra alle seksti butikkene som grunnlag, sier Holst-Roness.

– Jeg er likevel ganske sikker i min sak på at vi kommer til å passere en halv milliard i omsetning med brukbar god margin i løpet av 2018. Noe annet vil skuffe meg stort. Det kan du sitere meg på, sier han med et lurt smil om munnen.

Avhengig av kundetilstrømming

Etter at senteret åpnet dører i april i fjor har kundetilstrømmingen ifølge Holst- Roness vært upåklagelig.

– Ikke minst er det eventyrlig mange kunder fra distriktene rundt oss som har funnet veien hit.

– Jeg har ikke eksakte tall å slå i bordet med, men tilbakemeldingene fra butikkene er at svært mange sier de kommer fra steder som blant annet Andenes, Stokmarknes, Innlandet, Lofoten og Finnsnes, og er i Harstad for første gang for å handle. Det er naturligvis svært positivt.

–Både vi, butikkene i sentrum og Sjøkanten senter er helt avhengige av å tiltrekke oss kundemassene fra nabokommuner og regionen for øvrig for å opprettholde den omsetningen vi alle er avhengige av. Og med den statusen Harstad har oppnådd som handelsby er jeg sikker på at vi sammen skal klare å styrke denne posisjonen i fremtiden, sier Holst- Roness.

suksess: En rekke av butikkene og serveringsstedene i Amfi Kanebogen senter gjør det ifølge Lars Holst Roness svært bra. Foto: Andreas Isachsen