Maria Solheim var en sentral spiller for 1.-divisjonslaget til Gjerpen i onsdagens kvalifiseringskamp mot eliteserielaget Molde.

Kampen endte 29-29, og sammelagt over to kamper trakk Gjerpen det lengstre strået etter å ha vunnet 31-24 på hjemmebane i det første oppgjøret.

Med en sjumålsseier å gå på, var grovjobben gjort i første omgang av onsdagens oppgjør. Gjestene fra Skien ledet 13-12 til pause - etter fire scoringer fra kantspiller Solheim fra Harstad. Blant annet snappet hun ballen i sluttsekundene av omgangen da Molde kunne tatt ledelsen, kontret og scoret.

Solheim og lagvenninnene trøblet litt mer etter pause ved å løse vertenes 4-2-formasjon i forsvar, men hentet seg inn hver gang det begynte å se litt faretruende ut.

Solheim scoret seks mål - og var nest mestscorende for Gjerpen - akkurat som i den første kampen. Solheim hadde likevel flest spillemål av Gjerpen-jentene.

Malin Lindstrøm fra Harstad var ubenyttet reserve for Gjerpen.

Harstad-duoen forlot Harstad og Harstad Håndballklubb da de for fire år siden begynte på toppidrettsgymnaset i Telemark. Gjerpen har i denne perioden rykket opp fra 2.-divisjon til eliteserien.

På juniorlaget ble Solheim og Lindstrøm norgesmester i oktober i fjor.

Solheim vant også NM for to år siden med Gjerpens juniorlag.