Skienslaget Gjerpen er norgesmester i håndball i J20-klassen etter overbevisende seier 28-19 over Byåsen i søndagens finale.

Maria Solheim fra Harstad var en toneangivende spiller i finalen, som hun også var i løpet av samtlige kamper denne helga. Fem scoringer sørget kantspilleren for mot Byåsen, og Solheim var en av Gjerpens toppscorere i løpet av NM-kampene.

Solheim vil ikke snakke i store ord om seg selv.

- Medspillerne er flinke til å spille meg fri på kanten. Vi er et lag hvor alle stoler på hverandre og går på banen med et ønske om å spille hverandre gode. Vi er like farlige fra alle posisjoner. Derfor er vi vanskelig å stoppe, sier Solheim.

Hun er norsk mester for andre gang. Også for to år siden vant Gjerpen. Solheim spilte i rundene fram mot den avgjørende kampen, men slapp ikke innpå i finalen.

- Denne finalen var helt syk. Vi tok de fra start, og kjørte på hele veien ut. Denne kampen viser hvor gode vi er og hvilken ekstrem moral dette laget besitter, sier Solheim.

Backen Malin Lindstrøm, som flyttet til Skien for å satse på håndball samtidig med Solheim for drøyt tre år siden, fikk sju-åtte minutter på banen. Hun sto bak to fulltreffere.

- Kjempemorsomt å få oppleve en NM-finale; jeg var jo ikke med for to år siden. Jeg kjenner litt på at denne kampen er litt større enn de vi ellers spiller. Selv om jeg ikke spilte så mye i finalen, er det utrolig artig og en bonus bare å få spille til. Det er stor konkurranse om plassene. Samtlige spillere i Gjerpen er veldig gode, sier Lindstrøm.

Hun roser venninna fra Harstad.

- Maria har hatt sin beste helg som Gjerpen-spiller. Jeg vil si at hun i NM har fått et gjennombrudd. Ikke bare har hun scoret mange mål, men også stått bra imot i forsvar. Hun utmerket seg rett og slett, sier Lindstrøm og Solheim.