Gapahuken Fiske og Fritid heter den nye butikken som om to uker åpner dørene i Medkila. Butikken holder til i Hartvik L. Jørgensens lokaler, som tidligere var butikk fra 1920 til 2015.

Målrettet

Bak den nye butikken står daglig leder og styremedlem, Jan-Roger Lunde og styrets leder Roger Arne Lunde.

– For min del har jeg hatt ideen i mange år, og jeg trodde aldri det skulle bli en realitet. Jeg begynte å utvikle tanken sommeren 2017, og på høsten ble også faren min med på laget. Etter det jobbet han og jeg målrettet mot prosjektet, sier Jan-Roger Lunde.

Viderefører suksessen

Far og sønn jobbet tidligere sammen i Harstad Fiske og Fritid, som var på Coop Obs. Etter den ble nedlagt september 2017, fant de ut at de kunne starte egen butikk.

– Folk synes vi er tøffe som starter opp butikk, og da spesielt faren min som er 60 år. For meg er dette en sjanse å ta, det er nå eller aldri, forteller Jan-Roger Lunde.

Hektisk

Da Harstad Tidende var innom onsdag kveld holdt far og sønn på å rydde og gjøre alt klart til den store åpningsdagen. Ryddingen og oppussing startet 4. april, og det er lite som minner om at det har vært en dagligvarebutikk tidligere. Alt av fasiliteter fra gammel-butikken, som kasseapparat, reoler og hyller er tatt vekk og er blitt erstattet med noe av de tidligere møblene fra Harstad Fiske og Fritid.

Voksende bydel

Medkila har de siste årene hatt stor vekst innenfor nærings- og boligmarkedet. Pizzeria skal etableres i det tidligere Statoil-bygget. Kiwi Medkila startet opp i 2015. Sabrina’s frisørsalong ble etablert i 2013. Klinikken ved havet ble etablert i 2011. I tillegg bygges det leiligheter i Mølnholtet, mellom Øvre Holtet og Medkila.

– Vi tror det blir mye å holde på med, det er jo tross alt Medkila. At det er utenfor bomringen er også en viktig ting som har betydning for folk, sier Jan-Roger Lunde.

Roger Arne Lunde er enig med sønnen, men parkeringsmulighetene var også en faktor på valg av lokale.

– Utenfor butikken er det god parkering. Det har mye å si i dag, sier han.

– Vi har ventet lenge på dette lokalet, sier Jan-Roger Lunde.

Han forteller at enkelte butikker i Nord-Norge har alt mulig slags utstyr i butikken, med blant annet gjedde-utstyr eller jaktutstyr til hjort.

– Konkurrerer mot oss selv

Dette er noe han forklarer man ikke får bruk for i denne regionen.

– Dermed fokuserer vi på andre ting, som for eksempel sjøen. Det blir en form for nisjebutikk siden vi blir på et lokalt nivå.

Det er mange butikker i Harstad som er på «samme bane» som Gapahuken og selger jakt- og friluftsutstyr. Ifølge far og sønn betyr ikke det at disse blir konkurrenter.

– Vi skal konkurrere mot oss selv, og vi skal ikke legge oss borti hva konkurrentene foretar seg. De andre har andre fokusområder enn oss, forteller Jan-Roger Lunde.

Kaffekrok og skrytetavle

Den nye butikken i Medkila vil også få en kaffekrok der bålkaffe serveres og en tavle der man skriver om morsomme turhistorier.