Det er turkompisene Arild Heitmann og Petter Sandberg som realiserer en gammel drøm.

Kommunesenteret har vært uten dette tilbudet i tid, og mange har savnet muligheten til å kunne få kjøpt sportsartikler uten å måtte dra til Harstad.

Stimulere til aktivitet

Et par uker før åpningsdatoen er begge opptatt med å fylle butikken med varer.

– Helt siden Halvorsen Sport eksisterte har vi har vi hatt en drøm om å åpne en kvalitetsbutikk innenfor denne bransjen. Så lenge det fantes en sportsbutikk på stedet, var det ikke aktuelt, men da den eksisterende butikken la ned, åpenbarte det seg en mulighet. Nå har vi forent våre krefter for å gi Evenskjer et nytt tilbud. Visjonen er å ha en butikk for alt som har med fjell og friluftsliv å gjøre, og den skal stimulere til aktivitet blant folk. Den skal selvfølgelig være tilpassa det området som vi bor i, og det betyr at vi blant annet at vi må ha en del fotballutstyr. På Evenskjer finnes også Kondis treningssenter med mange medlemmer, og de skal kunne få kjøpt treningsklær, sko og kosttilskudd her, sier de to ferske butikkeierne.

Nisjebutikk

Discover Sport skal være en nisjebutikk og kommer ikke til å ta opp konkurransen med de store sportsbutikkene.

– Vi tenker ikke så stort som en del av kjedebutikkene i bransjen, men det vi selger skal være av ypperste kvalitet. Derfor må vi gjøre noen valg for det vareutvalget som vi skal føre, og det viktigste for oss er at vi skal selge kvalitetsprodukter. Siden vi ikke er en kjedebutikk, har vi kunnet velge de leverandørene som vi selv ønsker. Det har gitt oss frihet til å sette sammen en produktportefølje som er akkurat slik som vi ønsker den. Vi lever og ånder for friluftsliv, og det meste av det vi skal selge, har vi erfaring med. Når kunden skal ha en ryggsekk eller et kokeapparat, kan vi si at den skal du kjøpe, for den bruker vi.

Møteplass

Selv om ikke alle varene er kommet i hyllene, er en sofa på plass i butikklokalet. Denne har en viktig funksjon, forteller Arild.

– Vi ønsker å gjenskape en del av den atmosfæren som var på Halvorsen Sport i gamle dager. Ikke alle kom for å kjøpe noe, men mange stakk innom for å prate om viktige ting som for eksempel den siste fotballkampen. Slik ønsker vi også å ha det, og her byr vi også på en kaffekopp og en vaffel.

Petter Sandberg har jobbet som vaktleder og instruktør for Securitas ved Harstad-Narvik lufthavn Evenes i 16 år. Denne jobben har han nå sagt opp for å være daglig leder for Discover Sport. Arild Heitmann driver et fotofirma og har en jobb som medfører en del reising. I de periodene han ikke er ute på reise, vil han være å treffe på sportsbutikken.

per jan. Pedersen

LIDENSKAP: De to turkameratene deler en felles lidenskap for friluftsliv, og blir blanke i øynene når de forteller om fiskestengene som de skal selge. Foto: Per Jan Pedersen
MYE JOBB: Det er mye jobb med å få alle varene på plass til åpninga den 16. mai. Foto: Per Jan Pedersen