Nylig kjøpte de det tidligere Elkjøp-bygget på Gangsås. Kjøpesummen vil de de ikke ut med, men salgs- og markedsansvarlig, Vasko Jovison, sier de satser mange millioner i Harstad.

– Denne regionen er veldig viktig for oss. Men vi ønsker å ta større markedsandeler, og tror at denne investeringen vil gjøre oss i stand til nettopp det, sier han.

NB Engros as er et narvikfirma og eies hundre prosent av Jens Petter Opshaug.

– Han er sjette generasjon, og er beviset på at vi tenker langsiktig, sier han.

NB Engros har vært i Harstad siden 1999. I 2010 kjøpte de opp Selmer Hanssen as. Harstad-avdelingen omsatte i fjor for rundt 25 millioner, og gikk med overskudd.

– Vi hadde vokst ut av de forrige lokalene, og slet med å få vist fram sortimentet. Nå blir det en helt annen verden for kunder og ansatte. Vi får 1.100 kvadratmeter, det er noe annet enn de 430 kvadratmeterne vi hadde tidligere, sier Jovison.

Stadig mer på nettet

Den nye butikken blir et showroom der alt fra kontormøbler til bobleplast vil få plass til å lyse i butikken.

– I dag er mange av produktene på lageret, og ikke utstilt i butikken. Det hemmer nok salget, sier han.

Satsingsområdet er mot næringskunder, men også nettet blir stadig viktigere for bedriften.

– Vi ser at mye av handelen skjer på nettet, og der er vi. Men vi skal også være en faghandel for de som trenger hjelp til å finne de riktige produktene, eller en butikk med lager for de som plutselig oppdager at de er fri for toalettpapir. Da er det greit å ha en butikk som kan levere omgående, sier Jovison.

30.000 varelinjer

Avdelingsleder Hans Ragnar Dons- Hansen sier de fem ansatte gleder seg til å kunne ta i bruk den nye store butikken.

– Vi får et helt annet arbeidsmiljø. Vi får gode kontorer og møterom. I tillegg får vi en stor spesialbygd butikk som vil vise bredden av hva vi kan levere, sier han.

Butikken har 30.000 varelinjer i sortimentet, og Dons-Hansen tror de vil bli langt mer synlighet på Gangsås.

– Vi lever i en tid der ting skjer kjapt. Det handler å være med når toget går, og derfor ruster vi oss opp for fremtiden. Både med ny butikk, og ikke minst nettsatsingen. Målet er å gi kundene en helt annen opplevelse i butikken, sier han.

NB Engros består av fem butikker, og hovedlager i Narvik, som omsatte i fjor for 195 millioner kroner. De er med i Norengros-kjeden, med 40 butikker over hele landet, og kjeden omsatte i fjor for 3,4 milliarder.

Ny eier: Det tidligere Elkjøp-bygget er kjøpt av narvikfirmaet NB Engros. Foto: Odd Leif Andreassen