Dette er faktisk den største utstillingen i Grottebadet noensinne, med hele 33 fotografier i størrelse 70 x 100 centimeter. Harstad fotoklubb fikk forespørsel fra Sør-Troms museum om å være med på å formidle Anna Rogdes historie.

Ni ivrige fotografer fra klubben har deltatt i prosjektet. De fikk være frivillig mannskap på turer, øvelser og dugnad. De fleste bildene er tatt i år, fra disse aktivitetene. Noen få er tatt ved tidligere anledninger av medlemmene.

Målet har hele tiden vært å vise historien til Anna, og samtidig øke rekruttering og interesse for skonnerten.

Fotografisk utfordrende. Morsomt. Lærerikt. Interessant og givende. Slik beskriver fotoklubbleder Stig Gudbrandsen prosessen.

– Vi har levert en rein dokumentarisk utstilling. Her er det virkeligheten som skal gjenspeiles. Bildene er ikke kunstnerisk bearbeidet. Men de forsøker alle å vise et poeng. Enten om fortiden, nåtiden, eller framtiden, sier Gudbrandsen.

Anna Rogdes ve og vel er avhengig av en hel hær gode støttespillere. I tillegg til de frivillige, som stiller opp hele tiden. Harstad kommune har eksempelvis bidratt med økt tilskudd til Sør-Troms Museum i en periode på 3 år, som blant annet har gjort det mulig for museet å ansette egen skipper.

– Bare utstillingen vi snakker om her, ville kostet et beløp nord for 70.000 kroner, om alle skulle tatt kommersielle priser. Da snakker vi bare om montering, print og frakt. Men vi har fått drahjelp til å gjøre det langt rimeligere. Det skal de som hjelper ha takk for! Nå håper vi bare at mange vil ta turen innom Grottebadet for å titte på vårt arbeid, avslutter Gudbrandsen.

Fotografene som har bidratt, er: Elisabeth Paulsen, Christine Larssen, Lise Marie Mathisen, Renate Jensen, Einar Karlsen, Veronika Sund, Patty Thorbergsen, Linda Mathisen og Trygve Selmer.

Fotoutstillingen er bare en av mange prosjekter i sammenheng med 150-års feiringen. Her finner du programmet for jubileumsåret til Anna Rogde.

De er en del av «Annas hær» av frivillige, som holder skuta flytende og i drift - May Liss Knudsen og Roger Lysvik. For anledningen kledd i klær fra riktig gammel tid, akkurat som Anna Rogde selv, som så dagens lys for første gang for 150 år siden.
Utstillingen består av hele 33 bilder. Dette er tatt av fotograf Lise Marie Mathisen fra fotoklubben.
Alle som dukket opp på åpningen av utstillingen virket å kose seg - alkoholfritt, selvfølgelig.
Utstillingen viser treningstokt, vedlikehold og hverdagsliv helt siden årets begynnelse. Noen få av bildene er tatt ved en tidligere anledning.