– På reformasjonsdagen tirsdag vil det bli en kveldsgudstjeneste i Trondenes kirke der representanter fra flere kirkesamfunn i Harstad deltar sammen med Trondenes Motettkor under ledelse av kantor Maria-Daniela Raasch.

De vil synge ledd fra Bachs H-mollsmesse, forteller Arne Håkonseth, prost i Trondenes prosti.

– Dette er et av mange arrangement som vil finne sted under Trondenesdagene. Vi starter søndag formiddag opp med fotoutstilling i Stiftsgården. Da vil Harstad Fotoklubb vise fram bilder og motiver fra besøket i Trondenes kirke de hadde ei helg for noen uker tilbake, forteller Håkonseth

– Jeg er godt fornøyd med at kantor Maria-Daniela Raasch viderefører tradisjonen vi har hatt i lang tid med Trondenesdagene. Tror at prostiet har arrangert dette i snart 30 år om ikke jeg tar helt feil, sier Håkonseth, som selv skal delta på flere arrangement tirsdag og torsdag.

Onsdag kveld inviterer Trondenesdagene til en økumenisk panelsamtale i Stiftsgården. Temaet er «Er Luther aktuell i dag?»

Representanter fra ulike kirkesamfunn legger fram sine teser om hva man anser som stadig gyldige resultat av reformasjonen.

– Gjennom samtalen mellom paneldeltakerne og salen vil det bli nedfelt ti teser som så vil bli slått opp på kirkedøra på Trondenes. Disse er et forsøk på å besvare spørsmålet om hva reformasjonen har gitt oss av varig lærdom, melder Håkonseth.

– Det er tvilsomt om de ti tesene på kirkedøra på Trondenes vil skape like mye oppmerksomhet som de 95 på slottskirkedøra i Wittenberg 500 år før. Men ønsket fra arrangørene er at de kan bidra til gode samtaler om den kristne tros betydning for mennesker i dag, sier Arne Håkonseth, prost i Trondenes prosti og tidligere mangeårig prest i Kvæfjord kirke.

synger: Tirsdag vil det bli en kveldsgudstjeneste i Trondenes kirke med Trondenes Motettkor under ledelse av kantor Maria-Daniela Raasch. Foto: Tore Skadal Foto: Tore Skadal