Chanett Geitanger (Bark), Camilla Johansen (Bakerinnen), Guro Løvås Fause og Cecilie Slåtto Olsen (Vakre Vene) går torsdag ut med en klar oppfordring.

– Gjennom det vi har lest om hvor viktig operasjonsroboten er, mener vi den er så viktig for sykehuset at vi må klare å samle inn nok penger. Skal vi klare det må alle bidra, og derfor kommer vi med denne oppfordringen, sier de.

Chanett Geitanger (Bark), (t.v), Camilla Johansen (Bakerinnen), Guro Løvås Fause og Cecilie Slåtto Olsen (Vakre Vene) håper alle støtter innsamlingen til operasjonsrobot på sykehuset. Foto: Odd Leif Andreassen

De mener at det virker som operasjonsroboten er et helt nødvendig verktøy for at sykehuset skal kunne videreutvikles.

– I tillegg er slikt utstyr med på å bevare viktig kirurg kompetanse, og nyrekruttering av fagfolk, sier de.

De innrømmer at de er blitt veldig inspirert av den store givergleden. Til nå er det samlet inn vel 8,5 millioner. Roboten koster 20 millioner.

– Det å ha et topp moderne lokalsykehus er med på å gjøre Harstad attraktiv for de som kan tenke seg å flytte hit, og sykehuset gir oss som bor her den nødvendige tryggheten.

Alle tre bedriftene støtter mange god saker gjennom året, men de strekker seg litt lenger i akkurat denne saken.

– Vi føler at vi er med på å gi noe tilbake til samfunnet, noe som alle plutselig en dag kan få bruk for. Man vet aldri når man selv kan få bruk for en slik robot eller noen av våre nærmeste, sier de.

Bidrag kan gis på konto: 4730.21.28045 i Sparebank 68 grader Nord.