(Folkebladet):

Målselv: Like etter klokka 20.00 melder Troms politidistrikt at de sammen med frivillige mannskaper leter etter en eldre dame i Øverbygd.

Cirka en time senere kommer politiet ut med navn og bilde av kvinnen. Det er 71 år gamle Arnhild Lindholm det søkes etter.

Familien hadde kontakt med henne klokka 13.00 i dag tirsdag, men har ikke hørt fra henne på noen timer og er bekymret, sier operasjonsleder Rune Nilsen til Nordlys.

Kvinnen beskrives som cirka 170 cm høy, slank, grått hår og briller. Det er ingen beskrivelse av klesdrakt.

Politiet har lokalisert bilen hennes og tar utgangspunkt i søk fra denne. Bilen ble funnet cirka to mil fra Lindholms bosted i følge Nordlys. Dersom du har sett Arnhild i dag bes du ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Mannskaper fra blant annet Røde Kors og Norsk Folkehjelp bidrar i letingen. Også forsvaret bistår, samt et redningshelikopter.

Siste nytt

Har du tips eller bilde fra en hendelse?

Send inn
Ida Larsen

Steinras langs fylkesvei i Sørreisa

I 14-tida mandag så det slik ut langs fylkesvei 86 i Djupvågen i Sørreisa. Foto: Tipser

Sørreisa: Like før helga gikk det et lite steinras langs fylkesvei 86 ved Djupvågen i Sørreisa.

Vegtrafikksentralen Nord fikk melding om steinspranget fredag kveld, og mandag er det satt ut markeringsskilt i vegbanen ved rasstedet. Det er ikke meldt om endring i kjøremønster som følge av raset.

– Steinspranget består av flere små steiner som hovedsakelig ligger i grøfta. Vegentreprenør ble sendt for å rydde opp og merke stedet, sier trafikkoperatør Bente Nyland hos Vegtrafikksentralen Nord til Folkebladet mandag ettermiddag.

Det er ikke uvanlig at det går både små og store steinras langs denne strekninga, spesielt i vårløsninga, noe Folkebladet har omtalt ved flere anledninger.

I 2021 var det derimot steiner av en litt større størrelse som havnet langs den trafikkerte veien — til stor fortvilelse for innbyggerne i området.

Thor Anders Angelsen

Smitteutbrudd på sykehjem

Skånland: Skånland sykehjem har en tid vært stengt for besøkende på grunn av smitte. Prøveresultat viser at det er Noroviruset som har herjet.

Harstad Tidende meldte fredag at Skånland sykehjem i Tjeldsund kommune er stengt for besøkende på grunn av et smitteutbrudd. Nå melder kommunedirektør Vanja Elvenes at sykehjemmet åpner for besøkende tirsdag denne uken.

Maria Holm Simonsen

Politiet rykket ut og stoppet russefest

Finnsnes: Troms politidistrikt opplyste klokken 00.26 natt til søndag at de hadde avsluttet en fest på en privat adresse etter klage fra naboer på grunn av forstyrrelse av natteroen.

Maria Holm Simonsen

Her ble 10 biler stoppet i kontroll

Foto: Stian Jakobsen

Finnsnes: Troms politidistrikt opplyser på X at de har avholdt en kontroll i Storgata på Finnsnes.

«10 førere ble kontrollert, og alle fikk kjøre videre», opplyser politiet på X.

Susanne Noreng

Kjørte i 100 i 60-sone i natt - men der sto politiet

Sørreisa: Utrykningspolitiet har gjennomført en fartskontroll i 60-sonen i Tømmervika i Sørreisa natt til fredag. To menn blir anmeldt for å ha kjørt i 100 km/t i 60-sonen. Førerkort er beslaglagt, opplyser Troms politidistrikt i politiloggen.

Susanne Noreng

Stanset mindreårig på elsparkesykkel

Tromsø: UP har stanset en mindreårig på en elsparkesykkel i Tromsø tirsdag morgen der hastigheten ble målt til 43 km/t. Det er ikke fartsgrenser for bruk av elsparkesykler, men de må ha hastighetssperre på 20 km/t, opplyser Troms politidistrikt i politiloggen.

Susanne Noreng

Mistenkes for fyllekjøring uten lappen

Kåfjord: En mann i 40 årene er fremstilt for bevissikring da han mistenkes for å ha kjørt bil i påvirket tilstand, opplyser Troms politidistrikt. Mannen ble stanset inne i Nordnestunnelen i Kåfjord. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort så det blir anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort og for å ha kjørt bil i påvirket tilstand, opplyser politiet.

Susanne Noreng

Røykutvikling i forretningslokale

Tromsø: Tromsø brann og redning og politiet rykket natt til mandag ut til et forretningslokale i Tromsø etter melding om brannalarm. Det viste seg å være røykutvikling fra en vaskemaskin som ikke hadde blitt slått av før de ansatte tok helg, opplyser Troms politidistrikt. Det har ikke vært noen brann på stedet og det blir derfor ingen videre forføyning fra politiets side, opplyser de videre.

Trond Sandnes

Vogntog kjørte utfor — mistenkes for promille

Balsfjord: Ingen kom til skade da et vogntog kjørte av veien på E8 i Balsfjord søndag ettermiddag.

– Kjøretøyet står ikke til hinder for øvrig trafikk. Vil trolig bli berget i løpet av kvelden eller natta, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

– Føreren luktet alkohol og blåste til over lovlig verdi på alkometeret. Førerkortet ble beslaglagt og sak opprettet, skriver UP på Snap ifølge Nordlys.

Sjåføren ble fremstilt for blodprøve på Storsteinnes, og to blåseprøver indikerte stigende rus ifølge UP.

Ulf Antonsen

Seilbåt gikk på grunn

Seilbåt på grunn i Lavangen. Foto: Tipser

Lavangen: Lørdag kveld meldte vitner om en seilbåt som hadde gått på grunn innerst i fjorden i Lavangen, rett utenfor Tennevoll.

Et vitne snakket med mannskapet som meddelte at de ikke trengte hjelp. Det skal ha vært åtte personer i sving med en lett båt i ett forsøk på å bringe den flott.

Mannskapet skal være utenlandsk og det anslås at båten er minst 40 fot.

Amund Granberg Hansen

Nytt lokallag så dagens lys

Stiftelsesmøte for Naturvernforbundet Midt-Troms. Foto: Privat

Senja: Nylig skrev Folkebladet om lokale medlemmer som stifter et nytt naturvernlag i Midt-Troms.

Stiftelsesmøtet fant sted på Senjastua på Silsand fredag kveld, der 17 personer møtte opp.

– Det var både personer med tilknytning til naturkartlegging, jakt og fiske, lokale bygdelag og grunneierlag til stede. Det ble vedtatt å følge Naturvernforbundets vedtekter, og at lokallaget skal omfatte medlemmene i Senja, Målselv, Sørreisa, Dyrøy, Bardu og Salangen, opplyser det nystiftede lokallaget i en pressemelding.

Det ble valgt styremedlemmer og varamedlemmer for Naturvernforbundet Midt-Troms fra Målselv, Senja og Sørreisa. Kontaktperson i styret er Roar Jørgensen som ble valgt som leder for laget.

Stiftelsesmøtet ble innledet med et foredrag av Fylkeskoordinator for Forum for natur og friluftsliv-nettverket i Troms, Christine Myrseth. Foredraget dreide seg om miljøproblematikk rundt fiskeoppdrett i Midt-Troms.

– Det var også en diskusjon rundt hvilke type saker som skal prioriteres, og det var enighet om å videreføre denne diskusjonen på et kommende medlemsmøte. Deltagerne ser frem til å utvikle et videre samarbeid mellom medlemmene i regionen og med andre organisasjoner, opplyser Roar Jørgensen.

Roar Jørgensen ble valgt til leder i Naturvernforbundet Midt-Troms. Foto: Privat
Amund Granberg Hansen

Bilfører anmeldt etter trafikkontroll

Senja: En bilfører i 30-årene ble stanset i trafikkontroll på Finnsnes av en politipatrulje.

Politiet opplyser at personen anmeldes for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort.

Troms politidistrikt meldte om hendelsen kl. 00.15 natt til lørdag.

Knut Løkse Nilssen

Flere kjørte for fort i 50-sone

Moen, Målselv: Utrykningspolitiet har torsdag avholdt kontroll i 50-sonen på Moen i Målselv.

Sju sjåfører fikk forenklet forelegg på grunn av for høy fart. En person ble ilagt gebyr for ikke å ha brukt bilbelte.

Jøran Johansen

Bilførere anmeldt for flere regelbrudd

Målselv: Utrykningspolitiet anmelder en mann for bruk av håndholdt mobiltelefon under kjøring, samt kjøring med usikret last. Mannen skal ha blitt stoppet på Rustahøgda i løpet av morgentimene torsdag og sak opprettes, skriver Troms politidistrikt på X.

Det ble også skrevet ut to forenklede forelegg på grunn av mobiltelefon under kjøring.

Knut Løkse Nilssen

Kvinne på skitur hentet av redningshelikopter

Dividalen: Politiet i Troms melder klokken 17.08 at en eldre kvinne er hentet av redningshelikopter i Dividalen i Målselv.

Kvinnen ble hentet etter å ha utløst en personlig nødpeilesender.

– Frivillige redningsmannskaper ble også sendt ut mot aktuell posisjon. Damen som var på skitur møtte på dårlig vær, men er nå trygt ivaretatt, skriver Troms politidistrikt på X.

Jøran Johansen

Alvorlig voldshendelse på Finnsnes — en person siktet for grov kroppsskade

Foto: Jøran Johansen

Finnsnes: Politiet melder at det har vært en alvorlig voldshendelse på Finnsnes i natt. Politiet fikk inn melding klokka 04:21 i natt, og en person er pågrepet.

– Det er en tredjeperson som meldte fra. Om det er et vitne til selve hendelsen vet vi ikke, sier operasjonsleder Lennart Steffensen til VG.

Fornærmede er fraktet til Universitetssykehuset i Nord-Norge, opplyser han.

Leder ved etterforskningsseksjonen i Finnsnes politistasjonsdistrikt, Bjørn Georg Pedersen, forteller at en person er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Han vil ikke si noe om hvor på Finnsnes voldshendelsen skal ha skjedd, eller hvor alvorlig skadet den fornærmede er.

– Vi har satt inn store ressurser i denne saken, både i form av kriminaltekniske ressurser og etterforskere. Vi er fremdeles i en tidlig fase av etterforskninga, og vil komme tilbake med mer informasjon i løpet av dagen, opplyser Pedersen.

Jøran Johansen

Snøskredfaren øker onsdag

Midt-Troms: I morgentimene onsdag er snøskredfaren på faregrad 2, moderat, men Varsom.no varsler at regnet som vil komme utover dagen vil øke faregraden til betydelig flere steder i Midt-Troms.

– Temperaturen stiger ytterligere i dag og det ventes nedbør i form av regn opp til 1200 meter over havet. Gamle svake lag kan vekkes til live og øke faren for naturlig utløste skred, og skiløpere kan lett løse ut skred der snødekket er vått, skriver Varsom.

I høyfjellet, der nedbør kommer som snø, kan leområder med fokksnø være ustabile.

– Høyt til fjells, der dagens nedbør kommer som snø kan det gå naturlig utløste skred i fokksnøen. Sannsynligheten for dette er størst der hvor vinden i tillegg bidrar til pålagring inn i leformasjoner. Enkelte av disse skred kan være store. Mildvær og regn vil føre til naturlig utløste våte skred under mildværsgrensen, heter det i varselet.

Jøran Johansen

Her blir det strømstans onsdag

Botnhamn: Det er planlagt strømstans i et område i Botnhamn fra klokka 9 onsdag på grunn av arbeid på strømnettet. Berørte kunder er varslet via sms.

Arbeidet er beregnet å være ferdig 16:30.

Torsdag er det planlagt strømstans i et område i Fjordgård, med varighet mellom klokka 12 og 14. Berørte kunder er varslet via sms, skriver Arva.

Jøran Johansen

Senja-vei åpnet igjen etter snøras

Senja: Vegtrafikksentralen meldte klokka 10:30 mandag at Ersfjordveien (Fv. 862) mellom Ersfjord og Steinfjorden måtte stenges grunnet et snøras ved Tungeneset.

Like før klokka 12 mandag melder Vegtrafikksentralen at vegen er åpnet igjen.

Trond Sandnes

Meldte fra om påkjørt katt som stakk av

Kårvikhamn: – Vi fikk nylig melding om en grå katt som ble påkjørt i området Molvika sør for Kårvika langs fylkesvei 7874, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidsitrikt søndag kveld klokka 22.03.

– Fører meldte fra om uhellet, men fikk ikke tak i katta før den forlot ut i terrenget. Informasjon til eventuell eier av savnet katt i området, skriver politiet på X.