(Folkebladet):

Målselv: Like etter klokka 20.00 melder Troms politidistrikt at de sammen med frivillige mannskaper leter etter en eldre dame i Øverbygd.

Cirka en time senere kommer politiet ut med navn og bilde av kvinnen. Det er 71 år gamle Arnhild Lindholm det søkes etter.

Familien hadde kontakt med henne klokka 13.00 i dag tirsdag, men har ikke hørt fra henne på noen timer og er bekymret, sier operasjonsleder Rune Nilsen til Nordlys.

Kvinnen beskrives som cirka 170 cm høy, slank, grått hår og briller. Det er ingen beskrivelse av klesdrakt.

Politiet har lokalisert bilen hennes og tar utgangspunkt i søk fra denne. Bilen ble funnet cirka to mil fra Lindholms bosted i følge Nordlys. Dersom du har sett Arnhild i dag bes du ta kontakt med politiet på telefon 02800.

Mannskaper fra blant annet Røde Kors og Norsk Folkehjelp bidrar i letingen. Også forsvaret bistår, samt et redningshelikopter.

Siste nytt

Har du tips eller bilde fra en hendelse?

Send inn
Ida Larsen

– Våren er satt på pause

Slik så det ut på Brandvoll i Bardu på morgenen 2. pinsedag. Foto: Statens Vegvesen

Nord-Norge: Mens det meldes om at dagens beste badetemperatur i sjøen blir i Oslo med 16 grader — våknet mange nordlendinger opp til snødekt bakke 2. pinsedag.

Allerede søndag kveld begynte det å snø i Midt-Troms, og mandag morgen melder vegvesenet at våren offisielt er satt på pause i Nord.

– Våren er satt på pause, og vi kan igjen melde om svært glatte veier i Nordland, Troms og Finnmark, skriver vegtrafikksentralen nord på X.

I Troms er det sendt ut varsel for glatt veg helt fra Bjerkvik i sør til Nordkjosbotn i nord.

– Det ser ut som det er i dag og kanskje natt til morgen det skal snø, men så gir det seg, i alle fall i Troms, sier Rune Skoglund, vakthavende meteorolog i Tromsø, til NRK.

Han trøster med at snøen vil forsvinne igjen. Det er plussgrader nå, og tirsdag stiger temperaturen igjen. Da blir det ikke så mye igjen av snøen, ifølge ham.

Meteorologene har allerede ute gult farevarsel for snø frem til tirsdag, og NVE har ute farevarsel for moderat snøskredfare i hele Midt-Troms. Mandag er det lokalt ventet 5 cm snø i lavlandet.

Oppfordringen fra Vegvesenet er derfor klar:

– Sko kjøretøyet etter forholdene, og kjør forsiktig.

Se hvordan føret er i Midt-Troms mandag formiddag:

I Gompen i Sørreisa var det ikke mye å se av veien, men den er utvilsomt dekket av hvitt. Foto: Statens Vegvesen
Enda verre så det ut ved Andsvatnet. Foto: Statens Vegvesen
I Kaperdalen på Senja har snøen lagt seg stedvis på veien. Foto: Statens Vegvesen
I Senjahopen er det nysnø langs veien. Foto: Statens Vegvesen
E6 over Heia i Balsfjord ser ut til å være snøfri mandag formiddag. Foto: Statens Vegvesen
Ida Larsen

Kjørte med sommerdekk — havnet på taket

Målselv: Nødetatene rykket i 5-tiden mandag morgen ut til en trafikkulykke langs E6 i Takelvdalen. En personbil hadde kjørt ut av veien og havnet på taket. Det var vinterføre på stedet, og bilen var skodd med sommerdekk.

– Vi minner om at fører har ansvar for å sko bilen etter forholdene, og om nødvendig avbryte kjøreturen dersom det er farlig å kjøre videre på sommerdekk.

Like etter klokka 6 avsluttet politiet på stedet og vegen ble åpnet. Bilen ble hentet av bergingsbil. Politiet oppretter sak på uaktsom kjøring og har tatt beslag av førerkortet til føreren.

Trond Sandnes

Rykket ut til brann i kjøretøy — politiet skal etterforske

BRANN: Det oppsto brann i denne bobilen i Torsken søndag ettermiddag. Foto: Tipser/privat

Torsken: Nødetatene fikk søndag ettermiddag melding om brann i et kjøretøy i Torsken på Senja.

Brannvesenet var ved 17-tida på stedet og brannen fremstår som slukket av folk på stedet, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Politiet opplyser på X at årsaken per nå er ukjent. Politiet var klokka 17.15 søndag på vei for å etterforske saken.

Ifølge øyenvitner skal brannen ha oppstått i en bobil.

Trond Sandnes

Flere bilførere fikk en ekstra stor utgift på søndagsturen

Bardu: Utrykningspolitiet gjennomførte en trafikkontroll på E6 sør for Setermoen søndag.

Ti personer fikk forenklet forelegg for å holdt for høy fart i 80-sona, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt klokka 16.27.

Gisken Eriksen

Politiet fulgte med på eritreisk arrangement: – Det skjedde ingenting

Sørreisa: Politiet var lørdag til stede på ei nasjonaldagsfeiring for eritreere på grendehuset i Sørreisa. Politiet stilte forberedt i tilfelle det skulle oppstå uro.

Alt skal ha gått greit for seg ut fra informasjonen politiet sitter på.

Ifølge politiet var en trusselvurdering utført på forhånd årsaken til politiets tilstedeværelse, forklarer operasjonsleder Robin Lindberg:

– I forbindelse med tilsvarende arrangement i andre byer har det vært konfrontasjoner i miljøet, som har ulike sider. Politiet har i Sørreisa vært til stede både for at de skal kunne gjennomføre arrangementet, men også for å forebygge at det skjer noe straffbart, sier han.

Flere tipsere har meldt at det lørdag kveld var observert seks politibiler utenfor grendehuset. Operasjonsleder Lindberg opplyser at det ikke kom inn meldinger om uro under arrangementet, og festen gikk som planlagt.

Eritrea har ikke nasjonaldag før 24. mai, men feiringa ble gjort på forhånd i grendehuset i Sørreisa.

Politiet rykket i februar ut til et lignende arrangement i Bardu etter uro. Det var første gang det var meldt om bråk tilknyttet det eritreiske miljøet i Troms.

Gisken Eriksen

Brannvesenet: «Oljesøl» på havet var sot

Olderhamna: Brannvesenet fikk 17. mai inn melding om oljesøl i havet i Olderhamna og ved Silsand.

Innsatsleder Stig Ole Nordås i Senja brann og redning opplyser at det sorte folk har observert i havet, skal være sot.

– Vi konkluderte med at dette var sot, og at det ikke var noe farlig. Vi observerte ei stripe på Silsand på fem til ti meter, og ei stripe i Olderhamna på 50 til 100 meter, sier han.

En tipser som meldte inn forholdet forteller at han var bekymret for om det skulle være olje i vannet.

– Det er ikke godt å si hvor det kommer fra. Vi vet at smelteverket har brent av ovnene sine, noe de opplyser om på sine sider. Det kan ha kommet derfra, uten at vi vet noe sikkert, sier innsatslederen.

Gisken Eriksen

Her advares det mot snø i lavlandet

Gult farevarsel: Det er sendt ut gult farevarsel for snø i Sør-Troms og nordlige deler av Nordland. Foto: Yr.no

Sør-Troms: Meteorologene har sendt ut farevarsel for snø søndag og mandag. Det er ifølge Yr.no ventet snøbyger og omkring fem centimeter snø over 300-500 meter over havet. Sendt søndag kveld synker snøgrensen. Mandag er det ventet lokalt fem centimeter snø også i lavlandet.

Farevarselet starter søndag klokken 17 og faren skal være over mandag ved 21-tiden.

Trond Sandnes

Politiet innbrakte en beruset mindreårig gutt

Finnsnes: Politiet innbragte en beruset, hissig mindreårig gutt på Finnsnes natt til 17. mai.

– Etter en god alvorsprat ble han hentet av en forelder, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt like etter klokka 02.

Trond Sandnes

Brannvesenet rykket ut til brann i en scooter

Bardu: Politiet fikk torsdag melding fra brannvesenet om at de hadde rykket ut til brann i en scooter i Bardu.

Brannslukking pågår, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt klokka 13.30.

Ida Larsen, Morten Dokka

Kyr falt gjennom fjøsgulv — politi og brannvesen rykket ut

Det var ved dette gårdsbruket i Øvre Salangen at kyrne falt gjennom et gulv. Foto: Morten Dokka

Salangen: Brannvesenet og politiet var like etter klokka 11.30 på plass på et gårdsbruk i Salangen, hvor fire kyr hadde gått gjennom et gulv i en driftsbygning. Politi og brann gikk i gang med å få dyrene ut.

Like før klokka 12.30 får Folkebladet opplyst av politiet på stedet at alle de fire kyrne er reddet ut av fjøsen og er ute på beite.

Fjøsen hendelsen skjedde i, ligger i Øvre Salangen og Salangen kommune opplyser på sine nettsider at hendelsen har medført avrenning fra fraukjeller til Salangsvassdraget.

– Det vil derfor kunne observeres noe misfarging på vannet i elva. Hendelsen berører ikke drikkevann, opplyser teknisk avdeling i Salangen kommune.

Både politi og brannvesen rykket ut til hendelsen og fikk berget dyrene. Foto: Morten Dokka
Susanne Noreng

Rykker ut til gressbrann

Tjeldsund: Politiet har torsdag morgen fått melding om gressbrann ved Breistrand i Tjeldsund. Nødetatene er på veg til stedet, opplyser Troms politidistrikt.

Trond Sandnes

Tenåring anmeldes for å ha spyttet på politiet — mistanke om salg og bruk av narko

Finnsnes: En gutt i tenårene anmeldes for å ha spyttet på en polititjenesteperson i forbindelse med at gutten med flere ble stanset for kontroll

Det skal ifølge politiet ha skjedd på grunn av mistanke om salg og bruk av narkotika.

- Foresatte er varslet og har tatt hånd om gutten. En mann i 20-årene anmeldes for besittelse og bruk av narkotika. Saker opprettes, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt onsdag kveld.

Trond Sandnes

11 bilførere var for tung på gasspedalen

Takelvdalen: Utrykningspolitiet hadde onsdag kveld fartskontroll i ei 80-sone på E6 i Takelvdalen.

11 sjåfører må punge ut til statskassa da de ble ilagt forenklet forelegg på grunn av for høy hastighet, opplyser operasjonsledelsen ved Troms politidistrikt.

Paula Ruiz De Morales

Slåsskamp i Harstad - ingen skadde

Harstad: Politiet rykket ut klokken 16:30 til bussterminalen etter melding om at flere personer var i slåsskamp. Slåssingen var opphørt da politiet kom frem og det er ikke opplyst at noen har kommet til skade. Det er usikkert hva som var årsaken til slåssingen. Det som imidlertid er sikkert er at en mann i 30 årene anmeldes for ordensforstyrrelse og er bortvist fra Harstad sentrum frem til kl. 08.00 i morgen tidlig. Alle de involverte er godt kjent for politiet fra tidligere, skriver Troms politidistrikt på X.

Paula Ruiz De Morales

Fikk fratatt førerkort på E6

Kåfjord, E6 Skarvdalen: Politiet har avholdt kontroll i 60 sone klokken 15. En mann i 30 årene fikk sitt førerkort beslaglagt da han ble målt til godt over lovlig hastighet.

- To andre førere ble ilagt forenklet forelegg på grunn av for høy hastighet i samme kontroll, meddeler Troms politidistrikt på X.

Paula Ruiz De Morales

Vei i Troms stengt grunnet steinskred

Nordkjosbotn: Fylkesvei 8798 Trollelva- Høgryggen i Lakselvdalen er midlertidig stengt på grunn av steinskred. Dette melder Statens Vegvesen på X klokken 13.

Susanne Noreng

Nytt jordras stenger vei i Troms

BALSFJORD: Fylkesvei 87 ved Skoglund i Balsfjord kommune er stengt grunnet jordskred.

Det melder Statens vegvesen på sine sider.

Vegen er stengt ved Skoglund. Lokal omkjøring via fylkesvei 8570.

Susanne Noreng

Fylkesvei i Troms stengt etter jordras

Gratangen: Fylkesvei 825 mellom Gratangen og Grov i Troms er stengt ved Djuphola etter jordras, skriver NRK Troms.

I følge NRK Trafikk skal geolog være på vei for å sjekke rasstedet.

Paula Ruiz De Morales

Bil trillet ned mot Finnsnesvannet

TRILLET: I følge politiet skal bilen ha landet i en liten damm på baksiden av kirken. Foto: Folkebladet

Politiet har vært på stedet og bekrefter at en eldre dame hadde parkert bilen ved Lenvik Menighet, da den i følge henne plutselig begynte å trille nedover gresset og stoppet i en liten vanndam bak kirken.

– Det er uklare omstendigheter i saken. Vi vet at kvinnen kom seg ut av bilen, enten før den begynte å trille eller mens. Vi har heller ikke opplysninger om hva som fikk bilen til å trille, men kvinnen påstår at bilen begynte å trille av seg selv, forklarer operasjonsleder i Troms politidistrikt Karl Erik Thomassen.

Politiet uttaler seg ikke om skadegraden til vedkommende, men Folkebladet har fått tips om at kvinnen fikk bilen over foten. Om dette stemmer, er uklart i følge politiet.

– De som var ved uhellet er dratt hjem, opplyser Thomassen.

Paula Ruiz De Morales

Mistet lappen i 30-sone i Tromsø

Tromsø sentrum: Utrykningspolitiet har hatt kontroll i 30-sone i Mellomvegen ved syv-tiden tirsdag.

- Ti førere ble bøtelagt, to fikk gebyr for manglende bilbelte, og en bilfører ble målt til 60 km/t og mister førerkortet. Sistnevnte blir det følgelig opprettet sak på, opplyser Troms politidistrikt på X.