De har tilsatt kontorleder, og er på leting etter egnede lokaler til en stab på mellom fem og syv personer.

Eierne Frank Dale og Viggo-Ivar Berglund sier harstadregionen er så spennende at de ikke kunne la være å satse her.

– Vi har i flere år diskutert å etablere oss i Hålogaland, uten at vi har tatt spranget. Men når utbyggingen på Evenes ble vedtatt, kunne vi ikke vente lenger.

Friskt blod

De håper og tror at vi innen relativt kort tid skal de ha en stab i Harstad på minimum fem ansatte.

– Vi er sikker på at det å få friskt blod til byen vil være til fordel for alle parter, sier de.

Dale og Berglund innrømmer at det har vært krevende å finne riktige folk. Den tøffe konkurranse i bransjen gjør at valget av ansatte kan være forskjell på suksess og fiasko.

– Vi søkte etter folk til etableringen, har hatt flere søkere, og har brukt tid på å finne de rette for oss i oppstarten. Derfor er vi veldig glad for at vi har klart å få tak i Terje Holte-Riise, sier de.

Dale og Berglund sier de ser utover Evenes og Harstad.

– Ofoten, Lofoten og Vesterålen er også veldig interessante markedsområder. Vi fant at at det ikke går å sørve denne regionen fra Tromsø, sier de.

Nordnorsk Byggekontroll har 10 ansatte, omsatte i fjor for 13,8 millioner kroner. Årsresultatet ble på vel 500.000 kroner. Bedriften eies av NNBK Holding, som igjen eies av Dale og Berglund.

– Vi skal være klar

Sivilingeniør Terje Holte-Riise er altså ansatt og skal lede harstadkontoret. Han kommer fra Asplan Viak.

– Jeg har første arbeidsdag 3. september og gleder meg til å ta fatt på nye spennende utfordringer, sier han.

Bedriften har allerede inngått avtaler i regionen, og gjennom partnerskapet med ÅF Advansia er de prekvalifisert til å jobbe på Evenes.

– Vi skal være med når ting skjer, lover han.

Bedriften har kompetanse på blant annet prosjektadministrasjon, prosjektledelse og byggeledelse.

– Vi kommer tidlig inn i prosjektene. Er med hele veien til garantitiden utløper. Vi leies ofte inn av private og offentlige byggherrer. Vår jobb er å sørge for at store og mindre prosjekt blir gjennomført på en god og sikker måte for byggherre og de ansatte, og ikke minst at budsjett, tid og kvaliteten blir etter krav og avtaler, sier han.