– Vanskelig å skrive, men på tide, skriver den nå på ny gravide influenceren i en post fredag ettermiddag.

– På min andre ultralyd viste det seg at hjertet hadde sluttet å slå, det var ikke lengre noe liv i magen – selv om alt hadde vært fint forrige gang, skriver Sofie Steen Isachsen (28), som hun egentlig heter.

– Da hadde jeg allerede vært gravid såpass lenge, og gledet meg så mye, at det kom som et enormt sjokk. Sykehuset som ga meg beskjeden måtte gi meg et skriv med hjem, hvor de forklarte hva som hadde skjedd – fordi jeg hadde så panikk og nektet at det var sant.

I posten skriver hun at hun nå er 20 uker på vei.

Men også at den nåværende er hennes andre graviditet i år. Og at den første da var det beste som hadde skjedd henne, etter å ha følt lenge på at livet hennes var overfladisk, manglet mening og etter hvert ble ganske mørkt.

Traumatisk

Hun forteller også at nyheten var formidlet til familier og venner, med glede og stolthet.

Kjæresten hadde ifølge Sophie Elise allerede kjøpt en liten bamse til det kommende barnet.

Videre beskriver hun aborten som veldig traumatisk, og som en prosess som varte i flere dager, fordi kroppen hennes ikke klarte å forstå at det ikke lenger var liv i magen.

Hun forteller at hun var sint både på seg selv og kroppen sin etter dette.

Hun knytter også hendelsen til at hun lå lavt i offentligheten en periode – og til at hun trakk seg «fra podkasten», antagelig den mye omtalte «Sophie & Fetisha».

Den ble først laget for og med NRK, noe som vakte betydelig oppsikt. Dernest ble det først brudd mellom de to og NRK – og så mellom Sophie Elise og Fetisha Williams.

Sophie Elise beskriver et sammensurium av følelser også nå når hun er svanger på ny.

– Min aller største frykt er at dette skal bli tatt fra oss. Jeg er fortsatt redd hver eneste dag, og samtidig så takknemlig. Jeg føler på en måte at babyen jeg har i magen nå, er den samme som jeg ble så glad i tidligere i år, som forsvant. Er det deg igjen, lille venn?

Influenceren uttrykker også medfølelse med alle andre som har mistet et barn eller sliter med å bli gravide. Hun skriver at det er viktig for hennes å være åpen om dette nå, selv om spontanabort er vanlig.

VG har bedt Sophie Elise om kommentar til saken.