MS Strønstad er solgt fra Petter Dragøy i Dregg AS i Harstad til Arctic Explorer AS i Tromsø. Ifølge Dragøy fremstår "mini-hurtigruten" som et smykkeskrin, etter stadige endringer og forbedringer gjennom de siste årene. Båten på 94 fot, som ble bygget ved Høyvold mekanisk verksted i 1955, ble ombygd i 1993.

Ville utvikle sjøturisme

Siden januar 2015 har den vært i harstadeie av Petter Dragøy. Han har prøvd ulike konsepter som familieturer til Fabeløya og turer i skjærgården til turister og harstadværinger.

Dragøy ønsket å utvikle sjøturisme med utgangspunkt i Harstad. I en pressemelding til ht.no skriver han at det er et stort potensiale blant annet for nordlysturisme, skiturisme, hvalsafari, kyst- og kulturcruise og bedriftsturer i Harstads vakre nærområder.

- Harstad ville ikke være med

- Det tar typisk tre til fem år å bygge opp en ny reiselivsdestinasjon for sjøturisme, og Dregg AS ønsket flere investorer, reiselivs- og næringsaktører fra harstadregionen med på laget for å bære frem sjøturismen i Harstad, og med MS Strønstad som spydspiss. Vi har arbeidet med tilrettelegging av en emisjon det siste året for å sikre tilstrekkelig finansiering for satsingen. Til tross for mange positive tilbakemeldinger, var det ingen i harstadområdet som ville være med på en slik satsing, og for eieren var det ikke aktuelt å flytte sin virksomhet og drive dette fra et annet sted i nordm skriver Petter Dragøy.

Med dette som bakgrunn har Dregg AS besluttet å selge båten til tromsøfirmaet, som har utviklet sjøturisme i nordlige farvann, og særlig med utgangspunkt i Longyearbyen og fra Tromsø.

VAR OPTIMISTER: Petter Dragøy og Mariette Verhage satset på at Strønstad ville trekke mange turister til Harstad. Nå er det slutt. Foto: Andreas Isachsen