– Å forsvare en tittel på kommando er ikke enkelt. I stedet for å jakte, er jeg den som blir jaktet på. Situasjonen er ny, sier rallycrossføreren før første runde i årets norgesmesterskap.

– Det er nok verre å gjenskape triumfen enn å vinne første gang. Samtidig var jeg suveren i fjor, og sesongen veide opp for all uflaks jeg har hatt tidligere år. Jeg var bare en snurring og en påkjørsel fra å vinne fem av seks runder. For å vinne igjen må både jeg og teamet rundt utvikle oss. De andre førerne har ikke ligget å latsiden. Det er nok flere som ønsker å slå tilbake, sier Dalseth Jacobsen.

Har beholdt teamet

I helga kjøres det på Momarken. For to år siden endte Dalseth Jacobsen på tredjeplass samme sted. Han har også en andreplass å vise til fra banen i indre Østfold.

– Jeg bør ha gode muligheter. Normalt trenger jeg litt tid på å komme i gang med sesongene. Jeg får ikke kjørt like mange løp eller forberedt meg som alle konkurrentene, og mangler ofte litt fart i kroppen. Slik sett er denne banen grei å starte på fordi den er litt enklere enn andre, mener Dalseth Jacobsen.

– Det er meldt cirka 30 grader, og det blir nok hett på flere måter, humrer føreren.

I dagene før sesongåpningen har teamet testet bilen på Flisa. Mekaniker Børge Rinaldo er dratt hjem til Harstad grunnet en konfirmasjon, men har vært på plass og gjort de siste justeringer sammen med Gunnar Anker Olsen, Stian Blindheim og førerpappa Per Børre Jacobsen. I tillegg er administrator og mor Unn Dalseth på plass.

– Jeg har beholdt de dyktige folkene som var rundt meg i fjor og har fulgt meg over år. Det betyr mye. Sammen har vi erfart og lært, sier Dalseth Jacobsen.

Strategi

– I fjor valgte jeg å kjøre på det jevne. Det handlet om å unngå dumme ting, kjøre sikkert og sikte meg inn mot a-finale, for så å satse alt. Strategien er den samme i år. Tidligere skulle jeg nærmest vinne verden på de første meterne. Da gikk det litt for ofte over styr og galt.

– Det er ingen krise om jeg ikke vinner i helga, men det er så klart artig om jeg får en god start, sier Dalseth Jacobsen.

GULL: Ett-tal­let i gull skal min­ne kon­kur­ren­te­ne om hvem de har med å gjø­re i årets NM. Dalseth Jacobsen var su­ve­ren i fjor. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
TEST: Bi­len test­kjørt på Fli­sa den­ne uka, og fø­rer Dalseth Jacobsen er for­nøyd med sva­re­ne han har fått. Foto: Jacobsen Mo­tor­sport Foto: Jacobsen Motorsport