Det har nemlig vært usikkerhet rundt hva som ligger i framtida for 24-åringen fra Kanebogen. Den ferske vinneren av NM-tittelen innenfor klasse fire i rallycross-sirkuset har nemlig vært usikker på hvor veien videre peker framover. Nå har han imidlertid gjort et valg for hva han skal gjøre bak rattet i 2018-sesongen.

– Det går imot et forsvar av NM-tittelen fra årets sesong, sier Dalseth Jacobsen.

Snakkes om supercar

Det som mange i motorsportmiljøet, deriblant velkjente Henning Solberg, har foreslått for NM-vinneren som et alternativt steg videre i motorsportverdenen er å prøve seg i den nordiske supercars-klassen. Her er det muligheter for å ta steg videre i motorsportsverdenen i en gren som får mye tv-tid av svenske sportskanaler. Det har Dalseth Jacobsen valgt å slå i fra seg.

– Flere har pekt på supercars. Men det blir ikke aktuelt akkurat nå. Jeg har bestemt meg for å fortsette satsingen der jeg er. For å gjøre dette, så handler det i all hovedsak om penger. Skal man ta steget opp i Supercars, er det med en gang snakk om flere millioner i sesongbudsjett. Der er ikke vi, sier Dalseth Jacobsen.

Det står imidlertid ikke på ønsket om å ta steget opp i det gode selskap.

– For meg er det Supercars som nå står som en framtidsdrøm. På samme tid er jeg veldig klar på at det ikke er vits i å skynde seg hit. En halvveis satsing hvor man risikerer å drite seg ut i denne disiplinen er ett skritt fram og to tilbake for min del. Det er ingen vits, mener mannen som ble tildelt NMKs sportspris for 2017 i helga.

– Gull-repetisjon

Han ser på oppgaven med å forsvare sin NM-tittel som en langt tøffere oppgave enn det var å hente hjem årets NM-gull.

– Det kommer mange førere til foran neste års sesong som er klar for å utfordre meg. Så får vi se. Vi vet at vi har en god bil, hvor vi skal justere stag og dempere slik at vi klarer å hente inn de ekstra marginene, sier Dalseth Jacobsen.

– Det er helt klart at jeg føler meg klar for dette forsvaret. Når det nærmer seg, vil nok vinnerinstinktet gjøre sitt inntog. Jeg er en ganske dårlig taper, og har kastet noen skiftnøkler i min karriere. Samtidig har sulten etter å vinne vært drivkraften gjennom hele karrieren. Og jeg kan love at jeg kommer til å være like seierssulten i år som jeg var i fjor, sier Dalseth Jacobsen.

BIL: Dalseth Jacobsen stiller til start neste sesong med med sin BMW. - Dette er en skikkelig god bil. Her trenger vi kun å gjøre små justeringer. Arkivfoto: Rune Johannesen Foto: Rune Johannessen