Forslaget kommer fra sportslig leder i HIL, Dag-Jøran Olsen, som følger opp utspillet til klubbens hovedtrener på ht.no 13. juni.

– Harstad har veldig mange fine nærmiljøanlegg, som er helt perfekt for sitt bruk. Men vi mangler prikken over i-en, sa Ludvigsen og utdypet:

– Det er på sin plass i bringe debatten om en storhall fram i lyset igjen.

Det er Olsen enig i.

– Må se fremover

– Jeg er glad for at Bjørn tar opp tråden om å få til en storhall i Harstad. De klarer å bygge storhall i Bardu, på Sortland, på Fauske og på Mo, og det jobbes med et prosjekt på Silsand og i Narvik/Bjerkvik. Da må jaggu en by som Harstad klare å få til det samme, mener Olsen.

Han har en skisse til forslag om hvordan idretten i samarbeid med kommune og næringsliv kan få til en storhall.

– Vi bygger hall over dagens stadion. Tomten er stor og jeg har selv målt og sett hvor stort arealet rundt banen er. Det er sikkert flere som vil kommentere at det er for dårlig parkering på området. Det kan løses med å bygge en parkeringshall under banen, sier Olsen.

Anleggsdebatt

Han tror kritikere vil trekke fram historikken til stadion med både skøyteløp og fotball.

– Sjela til stadion vil uansett ligge i hallen og i tomta, og vi må heller tenke bruk 30 år fram i tid og ikke hva som har vært.

– Dette vil være positivt for publikumsinteressen og alle muligheter en innendørs fotballbane gir i forhold til arrangementer. Se bare hva Finnmarkshallen gjør for fotballen og idretten der, sier han.

Sambruk

Han mener lokaliseringen er perfekt på grunn av nærheten til byen.

– Tenk at byen kan ha en egen storhall ti minutter å gå fra byens torv. Narvik har alpinbakken ti minutter fra sentrum, vi kan ha en storhall ti minutter fra sentrum. Fantastisk, mener Olsen.

I tilknytning til hallen foreslår Olsen at det bygges garderober, møterom, kafeteria, lokaler til Harstad idrettsråd, Hålogaland fotballkrets, fysioterapi og treningsstudio. I tillegg må det være klasserom slik at et sambruk og samarbeid kan gjøres med videregående skole. Hallen må også tilpasses til konserter og store kulturelle arrangement. Parallelt lanserer han et forslag om å gjøre Hålogalandshallen til en fleridrettshall for turn, kampsport, klatring med mer.

Han ser for seg at prosjektet skal finansieres med spillemidler og kommunale midler, samt bidrag fra private aktører.

– Navnet skal selvfølgelig være Harstad Spektrum, et navn som selger bynavnet. Unntaket kan være hvis det kommer en eller flere store sponsorer inn som ønsker å ha navnet sitt på en slik storstue, sier Olsen.

Han understreker at forslaget ikke er forankret i klubbstyret.

ENGASJERT: Dag-Jøran Olsen begrunner hvorfor en storhall vil tjene byen og idretten.