HIL-nestleder Helge Eriksen var så sent som mandag klubbens representant da anleggsutvalget i Harstad Idrettsråd hadde møte.

Prioriteringer

– Vi er lojale overfor vedtaket gjort av idretten gjennom Harstad idrettsråd, sier Eriksen.

I vedtaket, som prioriterer fem satsingsområder med tanke på anleggsutvikling, er storhall for fotball ikke med. Derimot skal det ses på stadionområdet som helhet, inkludert hallene rundt fotballbanen, og dette har fått femte- og sisteplass på lista.

På førsteplass er ishall med kampsportanlegg og turnhall inkludert. Temaplan for turvei, løyper og stier er på andreplass, videreutvikling av skianlegget i Kilbotn på tredjeplass, mens fremtidens Stangnes idrettspark med flerbrukshall for innendørsidretter er på fjerdeplass.

– Skal kjempe

– Jeg har full forståelse for utspillene til Bjørn Ludvigsen og Dag-Jøran Olsen. HILs ledelse ser behovet. Vi har to føtter å stå på, og skal selvsagt kjempe for våre interesser og skal gjøre vårt for at Harstad eller regionen får en stor fotballhall.

– Samtidig både velger og følger vi idrettsrådssporet, som er rett. Vi forholder oss til hva idretten samlet står bak gjennom «Idrettsbyen Harstad». Det er vi som klubb, fotballen og idretten tjent med, sier Eriksen.

Klubbens offisielle holdning er at den ønsker tribune med tribunetak på Harstad stadion, som hører til under punkt fire i «Idrettsbyen Harstad». Dette er gjort gjennom en uttalelse til kommunedelplanen for perioden 2018-2030.