Det fastslår Jørn Helge Johnsen, som er kaptein for fotballaget Harstad Tigers.

Tigers skal til Bergen for å delta i landsturneringen, som er det største og mest omfangsrike arrangementet i fotball for mennesker med funksjonsnedsettelse.

Kostnadene er på mer enn 200.000 kroner, og spillerne må ut med en egenandel på 5.000 kroner hver.

Høydepunkt

– Den ville sikkert blitt et par tusen høyere hvis det ikke var for denne overraskelsen, sier kaptein Johnsen, som sammen med lagkameratene Glenn Ruben Berg Olsen og Christoffer Arild på vegne av laget mottok en sjekk pålydende 50.000 kroner fra banksjefene Tore Karlsen og Frank Kulseng i Harstad Sparebank tirsdag kveld.

– Denne støtten er strålende. Jeg er glad for at banken ønsker å sponse oss, og vi er takknemlige overfor alle som hjelper oss på veien. Selv har jeg deltatt på landsturneringen hvert år siden 2012. Den er et høydepunkt, som vi gleder oss til gjennom hele året. Vi spiller fotball, treffer andre folk og går egentlig bare rundt og er smilende og blide, sier Johnsen.

– Noen blir selvsagt litt sinte når vi taper kamper, men det er bare å bite i det sure eplet og stå på videre, understreker lagkapteinen.

Drømmer om fair play-pris

I fjor fikk Harstad Tigers en pris for sin positive adferd under turneringen. I år er det den høythengende fair play-prisen som er målet.

Spillerne ser fram til å innta Bergen andre helga i september, og de roser støtteapparatet.

– Kenneth Mågø og Viggo Opheim er fantastiske trenere. Også Ole Kristian Lundberg er en fin fyr, og Jørn Helge er en god kaptein. Vi har bare toppfolk rundt oss, sier Glenn Ruben Berg Olsen.

– Vi kommer til å få mange positive opplevelser i Bergen, spår han.

Tigers reiser med en tropp på litt over 30 personer, inkludert foreldre og ledsagere.