Kvæfjerdingen har signert en avtale med HIL, bekrefter sportslig leder Frode Jacobsen.

HIL nykket nylig ned fra 3.-divisjon og skal spille i 4.-divisjon neste sesong. Å få på plass Evensen ses på som en positiv start i det sportslige arbeidet for å slå tilbake.

– HIL er Harstad-fotball

Evensen har lyst til å gi noe tilbake til klubben hvor han fikk sitt a-lagsgjennombrudd i 2.-divisjon for åtte sesonger siden.

– Det blir spennende å komme tilbake, og jeg skal bidra så godt jeg kan til at HIL kommer tilbake der klubben hører hjemme – på nasjonalt nivå, sier Evensen.

Selv om samtlige lokale Harstad-klubber spiller i samme divisjon i 2023, var Evensen aldri i tvil om for hvem han skal fortsette som spiller.

– HIL er Harstad-fotball for meg. Det eneste som føles rett er å gå tilbake dit. Det er en fin miks av unge og erfarne spillere i HIL. De yngste trenger noen som kan dra dem i riktig retning. Forhåpentlig kan jeg og Robin (Lorentzen) gå foran og vise vei – helst sammen med så mange som mulig av dem som spilte for HIL i år, sier Evensen.

Nettopp HIL-kaptein Lorentzen har stått på for å få Evensen hjem.

– Robin har mast på meg i ett år nå. Så han har bare med å fullføre kontrakten sin, den vet jeg går ut 2023, sier Evensen lattermildt.

Han bor fortsatt i Oslo, men flytter nordover 30. november. Samboeren er allerede på plass i byen og i gang med studier.

– Vokst som spiller og person

Evensen spilte sist for HIL våren i 2017-sesongen før han dro sørover til Stabæk. Han var fortsatt juniorspiller da han debuterte for rekruttlaget til toppklubben i 3.-divisjon samme høst, og spilte fast for Stabæks andrelag i 2.-divisjon i 2018.

Den offensive backen tok ett år med Mjølner i 2.-divisjon i 2019 før han ble Frigg-spiller i 2020. Kontrakten ble signert rett før koronapandemien skyllet inn over landet. I Oslo-klubben ble satt på vent i likhet med øvrige på samme nivå, og vant seriemesterskap i 3.-divisjon da det ble åpnet for fotball på dette nivået i 2021. Årets sesong ble tyngre. Selv med ei god avslutning endte Frigg på nedrykk fra 2.-divisjon.

– Denne sesongen ble tung både for Frigg og meg. Jeg gikk glipp av ti kamper i vår på grunn av en kneskade, men nå spiller kroppen på lag igjen. Nå kommer jeg hjem etter fem år. På denne tiden har jeg vokst mye både som person og fotballspiller, sier Evensen.

Evensen spilte barn- og ungdomsfotball i Kvæfjord inntil han tok overgang til Brage Trondenes som guttespiller i 2013. Der var han til HIL overtok stafettpinnen før 2015-sesongen. I det samme året fikk han sin landslagsdebut for Norge G16 mot Portugal, og spilte der sammen med nåværende HIL-kaptein Robin Lorentzen. Evensen fikk tre kamper med flagget på brystet.