Sent onsdag kveld ble det klart at Stian Johnsen, som trente Harstad IL med stort hell i fjor, blir ny trener for Narvik-laget Mjølner.

I desember valgte Johnsen og HIL å avslutte sitt samarbeid.

Eks-treneren hadde i 2015 pendlet mellom arbeids- og bosted Narvik og Harstad. I første halvdel av sesongen var Johnsen til stede mesteparten av tiden. Da timeplanen til læreren ble endret ved skolestart, var det først mulig for Johnsen å komme til Harstad for å lede fredagsøktene, samt kamper. Ei slik løsning ønsket ingen av partene.

Og da Johnsen ikke klarte å få seg jobb i Harstad valgte HIL og Johnsen å gå hver til sitt.

Torsdag sprakk nyheten om at Johnsen har skrevet under en toårskontrakt med Mjølner, som rykket ned til 3.-divisjon i fjor.

- Det har gått litt fort i svingene. Jeg fikk en forespørsel fra Mjølner som virket spennende og tirsdag kveld ble vi enige, sier Johnsen, som innrømmer at det blir spesielt å trene et lag han selv var med å sende ned til 3.-divisjon gjennom jobben i Harstad IL.

- Det har alltid vært aktuelt å fortsette min trenekarriere, men jeg så faktisk ikke helt for meg at det skulle bli Mjølner. Det passet imidlertid bra nå i forhold til den situasjonen jeg er i.

- Hvor mange spillere skal du hente fra Harstad IL?

- Jeg går for alle, utenom et par stykker jeg er mer usikker på, humrer Johnsen, før han mer seriøst svarer:

- Jeg har ikke som mål å hente mange spillere fra Harstad. Akkurat nå gjelder det å finne ei løsning for de Mjølner-spillerne vi har her.

Nylig var de tre Mjølner-spillerne Simon Evjen, Aleksander Torvanger og Anders Amundsen og trente med Harstad IL. Johnsen vil gjerne beholde disse spillerne i Mjølner.

- Men det er opp til spillerne selv å avgjøre om de vil gå til HIL. Ønsker de å fortsette i Mjølner, så skal vi legge tilrette forholdene for dem her, sier Johnsen, som til slutt ønsker å sende en hilsen til alle fotballvennene i Harstad.

- Jeg må få si at jeg har hatt et kjempeår som trener i Harstad, både med tanke på den muligheten jeg fikk og all støtten jeg har fått. Takk Harstad!