Fredag, lørdag og søndag skal åtte spillere vise seg fram for HIL under en treningssamling. Tre av disse spilte for Mjølner i fjor. Den største profilen er forsvareren Aleksander Torvanger.

Mangler stoppere

– Vi trenger midtstoppere, og Torvanger er en god spiller vi gjerne kan tenke oss, sier sportslig leder Dag-Jøran Olsen.

HIL må klare seg uten Marcus Ursin Ingebrigtsen i hele oppkjøringen og deler av sesongen. Stopperen har gjennomgått en operasjon, og skal ha en til med påfølgende tre måneders hvile. Robin Lorentzen flyttet til Trondheim og Rosenborg-akademiet, mens Simon Johansen er usikker på om han skal gå løs på en ny sesong. I tillegg ønsker helst trener Torkild Nilsen å lede laget fra sidelinja. Dermed er fire av stopperne fra i fjor mer eller mindre indisponible.

Torvanger går på skole i Bodø. Det skal ikke være et hinder, mener HILs sportslige ledelse.

– Han kan gå på skole i Harstad også. Interessen er reell også fra hans side. Han flyr ikke hit bare for å si hei, men selvsagt skal noen brikker falle på plass før både Torvanger og andre signerer, sier Olsen.

Medkila-duo nærmest

Simon Evjen og Anders Amundsen fra Mjølner skal også delta på samlingen. Evjen har allerede trent med HIL i vinter.

I tillegg kommer HILs tidligere toppscorer Hans Vilhelm Willassen, som nå tilhører Leknes. Viktor Framvik, tidligere Mjølner og sist Grovfjord, er også på treningene for tiden. Medkila-duoen Birk Berg-Johansen og Thomas Bergland stiller også, og er trolig de som er nærmest en overgang. Det er også klart at målvakt Axel Jensen fra Eidsvold Turn blir med i helga.

– Får vi alle åtte på kontrakt, har trenerne et luksusproblem, humrer Dag-Jøran Olsen.

MIDTBANE: Simon Evjen fra Mjølner trener med HIL. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø