Det bekrefter styrets fungerende leder Eivind Nydal, som er en av tre det reises mistillitsforslag til. De to øvrige er Mariann Vebostad Trudvang fra Kvæfjord og Yngve Pedersen fra Narvik.

– Jeg er blitt informert om at et flertall Nord-Norge Travforbund vedtok dette på et styremøte onsdag kveld, sier Nydal.

Tilbakeholden

Nord-Norge Travforbund er eier av Totonor, som drifter Harstad Travpark og totalisatorløp i landsdelen.

– Jeg kan heller ikke gå ut med referat fra et styremøte før protokollen er signert og godkjent, sier Strøm.

Torsdag bekreftet Strøm at det skal være et møte neste helg. Han vil ikke si hvilket møte det er snakk om, men Harstad Tidende kjenner til at det innkalles til ekstraordinær generalforsamling i Totonor.

– Kan du bekrefte at det kalles inn til generalforsamling?

– Nå skal vi feie for egen dør i vårt selskap først. Så tar vi kontakt med Harstad Tidende når det er gjort og om vi har noe å fortelle. Dere får uansett ingen svar før neste helg, sier Strøm, og avslutter intervjuet.

Fungerende Totonor-leder Nydal er usikker på hvordan han skal forholde seg til mistillitsforslaget.

– Jeg har egentlig ingen kommentar ut over at jeg registrerer mistilliten, og at ulike tanker om hvordan nordnorsk trav skal driftes ligger bak forslaget, sier Nydal.

– Vi du kjempe for posisjonen eller trekke deg?

– Begge muligheter er aktuelle. Først og fremst må jeg og de øvrige det rettes mistillit mot snakke sammen og vurdere helhetsbildet. Det blir en løpende prosess fram mot generalforsamlingen. Vi vet jo heller ikke om travlagene deler oppfatningen til flertallet i styret i Nord-Norge Travforbund, sier Nydal.

To fredes

Det var i dette møtet at mistillitsforslaget mot Totonor-ledelsen ble lagt fram og vedtatt med tre mot to stemmer. De eneste som fredes er Marion Klette fra Bodø og Odd Geir Olsen fra Lofoten. Sistnevnte rykket opp fra vara til ordinært styremedlem i Totonor da Skår gikk av. Olsen er også styremedlem i Nord-Norge Travforbund og deltok på styremøtet der torsdag kveld.

Vil ikke svare om dobbeltrolle

Olsen, som har to roller, henviser til Steve Strøm for uttalelser.

– Hvordan var det å behandle en sak om et annet styre du selv er medlem i?

– Alle spørsmål skal rettes til Steve Strøm i Nord-Norge Travforbund eller Eivind Nydal i Totonor, svarer Olsen.

– Vi ønsker likevel å høre fra deg hvordan du oppfattet situasjonen for din del?

– Du må høre på hva jeg sier og vise respekt for at styrelederne skal uttale seg, sier Olsen.

– Strøm og Nydal kan ikke svare for hvilke følelser du hadde i denne sammenheng. Derfor spør jeg deg!

– Min personlige oppfatning holder jeg for meg selv, svarer Olsen.

Uproblematisk

Generalsekretær Svein Morten Buer i Det Norske Travselskap mener Odd Geir Olsens roller er uproblematiske.

Olsen vil ikke selv svare på spørsmål om rollene som styremedlem både i Nord-Norge Travforbund (NNTF) og Totonor.

«Når det gjelder habilitetsspørsmålet i beslutninger fattet i styret i NNTF, så er det styret selv som avgjør slike vurderinger. Innsigelser om dette må tas opp før beslutning fattes. Jeg kan for øvrig ikke se at man blir inhabil i styrebehandlingen i NNTF fordi man har et varaverv i et selskap som NNTF er 100 % eier av. Ethvert styremedlem i et aksjeselskap har f.eks. mulighet til å ta opp tillitsspørsmål i eget styre, uten at man selv blir inhabil av den grunn, til tross for at dette kan endre ens egen posisjon i styret», skriver Buer i en tekstmelding til Harstad Tidende.

STYREMEDLEM: Mariann Vebostad Trudvang bør fjernes fra Totonor-styret, mener flertallet i Nord-Norge Travforbunds styre. Foto: Photographer: Oivind Arvola
STYREMEDLEM: Neste lørdag kan dagene være talte i Totonor-styret for Yngve Pedersen fra Ofoten travlag. Foto: Picasa