Bakgrunnen er, ifølge en rekke sentrale kilder i styrer og travlag, at Skår har null tillit til styreleder Steve Strøm i Nord-Norge Travforbund. Strøm har på sin side uttrykt mistillit til Skår.

Kilder sier til Harstad Tidende at det har vært uenighet mellom de to styrelederne mer eller mindre kontinuerlig siden Strøm overtok sitt toppverv i vinter etter Jan Ottar Østring.

Nord-Norge Travforbund er eier av Totonor, som drifter Harstad Travpark og håndterer totalisatorløp i landsdelen.

Vil ikke kommentere

Etter det Harstad Tidende kjenner til skal Skår, i et telefonmøte i forrige uke, ha meddelt styret i Totonor at han da trakk seg med umiddelbar virkning. Dette ble videreformidlet til styreleder Steve Strøm i eierselskapet fredag, sier flere kilder. Inntil onsdag inneværende uke skal det ha vært lagt lokk på saken før Totonors fungerende leder Eivind Nydal bestemte at de 14 travlagene, som utgjør medlemsmassen i Nord-Norge Travforbund, skulle informeres skriftlig.

– Jeg har ingen kommentar, svarte Steve Strøm kontant da han ble opprint av Harstad Tidende torsdag ettermiddag. Da han ble presentert for hva saken gjaldt, svarte Strøm at han ikke har anledning til å snakke fordi han, etter eget utsagn, var på jakt. Strøm tilføyde raskt at det skal være et møte om saken neste helg.

Avventer møte

Harstad Tidende vet at det var berammet et telefonmøte i Nord-Norge Travforbund torsdag kveld klokka 21, og spurte Strøm om han vil gi kommentarer fredag.

– Jasså, dere vet det også. Jeg er på jakt hele uka, så dere får bare prøve, sier Strøm.

Harstad Tidende vet at Strøm ikke har et samlet styre bak seg i kritikken av Skår, men at flertallet trolig støtter lederen. Det te flertallet kan avhenge av hvem som kunne delta på møtet i Nord-Norge Travforbund torsdag. Styremedlem Odd Geir Olsen fra Lofoten travlag sitter med to hatter og må ta stilling til egen habilitet. Han har rykket opp fra 1. vara til ordinært styremedlem i Totonor etter at Skår trakk seg.

Styreleder Per Olav Jørgensen i Harstad Oppland Travlag bekrefter at det lokale travlaget er informert om at Skår er gått av på grunn av uoverensstemmelser med Strøm. Han vil ikke kommentere saken før Nord-Norge Travforbund hadde avholdt sitt møte sent torsdag kveld.

Jan Arne Skår har ikke besvart henvendelse fra Harstad Tidende. Fungerende leder Eivind Nydal er den som skal uttale seg på vegne av Totonor-styret. Han var opptatt i jobbmøter torsdag.

LEDERE: Steve Strøm (t.h.) leder i Nord-Norge Travforbund fotografert sammen med Knut Weum, styreleder i Det Norske Travselskap, i sommer. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø