Både Edvald Boasson Hagen fra MTN-Qhubeka og Alexander Kristoff fra Katusha har uttalt at de vil forsøke å vinne åpningsetappen med start og målgang i Harstad. De satt samme i front da hele startfeltet trillet gjennom sentrumsgatene.

Stemningen var tydelig god mellom de to konkurrentene. De snakket sammen, smilte, lo og var i tilsynelatende svært godt humør.

- Jeg har en vinnersjanse. Det kommer an på motstanderne, men jeg håper å kunne kjempe om seieren, uttalte Boasson Hagen til Harstad Tidendes papirutgave onsdag.

Kristoff har ambisjoner om etappeseirer både i Harstad torsdag, på Setermoen fredag og i Narvik søndag.

- Jeg tror det er gode sjanser for meg på de første to, og den siste, men etappe tre er nok litt hard, sa Kristoff ved ankomst Evenes tirsdag kveld.

Han mener å vite hva som skal til for å vinne i Harstad.

Begge studerte rundturen i Kvæfjord og avslutningen i Harstad fra lufta onsdag.

- Vi har fått en gjennomkjøring ved hjelp av helikopter. Det er en fordel. Da vet vi hva som møter oss, sier Boasson Hagen.

Dagens etappe, som er innom kommunene Harstad, Kvæfjord, Skånland og Evenes, er uten de store stigningene. Det kan slik sett ligge an til massespurt. I så fall har både Boasson Hagen og Kristoff normalt vinnersjanse.

Bilde:

HYGGELIG: De norske storkanonene Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff småpratet innledningsvis på dagens etappe. Foto: Frank R. Roksøy