Bedriftscupen i skyting starter med treningskvelder om en måned. Trondenes Skytterlag har allerede åpnet påmeldingen, og regner med stor pågang, sier cupansvarlig Tom Marius G. Kalvik.

– 20 lag fikk være med i fjor. 19 lag til ønsket å delta, men ble stående utenfor. De vil få en ny sjanse, men jeg er ganske sikker på at det blir kø også i år. Vi vet om mange som har lyst til å delta, sier Kalvik, som sender invitasjon til bedriftene han har adresse til i løpet av onsdag.

– Vi har dessverre ikke e-postadresser til samtlige bedrifter i byen. Folk må bare ta kontakt, sier han.

På grunn av doblingen av antall lag skal det i høst skytes to dager i uka fra uke 38 til 48. Mer tid kan ikke skytterlaget sette av.

– De siste dagene må vi nesten bruke til egne treninger. Laget fant ut at vi bare må knalle til når interessen er så stor. Cupen er god markedsføring både for skytterlaget og for sporten. Laget har fått mange nye medlemmer det siste året, og sikkert 10-15 gjennom cupen, sier Kalvik.

Fortsatt er bedriftscupen et lavterskeltilbud. Du trenger ikke å ha løsnet et eneste skudd tidligere for å kunne være med og hevde deg. Nybegynnere skyter med bukk som støtte.

For de aktive blir det derimot litt vanskeligere. Disse får ikke bruke støtte, men må skyte med reim.

– Vi ønsker å gjøre cupen jevnest mulig, og fortsatt ha med aktive uten å gi disse en fordel, sier Kalvik.

Bedriftscupen er en lagkonkurranse. Hver bedrift må stille med minimum tre, men helst fire deltakere. Samtidig kåres individuelle vinnere.

Harstad Hestesportsenter vant lagkonkurransen i fjor med NMD på andreplass og Brødrene Killi på tredje. Roger Dybvik var beste skytter. Merete Orkana Angell vant vandrepokalen for kvinner.