Tirsdag ettermiddag møtte Pavel Semenov Harstad Tidende sammen med sportslig leder i Harstad Innebandyklubb, Nicolai Christensen.

– Jeg er her for å se på forholdene i byen og i klubben, sier 31-åringen fra den sibirske millionbyen Omsk.

– Da interessen kom fra Harstad IBK var det spennende. Det utgjør en spennende mulighet for meg å eventuelt kunne spille for Harstad den kommende sesongen, mener Semenov.

Poengkonge

Semenov representerer ikke noen hvem som helst i innebandy-sammenheng. 31-åringen har vært imponerende gjennom sin spillerkarriere. Mesteparten av den har foregått i den latviske eliteserien.

– Jeg toppet de aller fleste statistikkene i seriespillet, sier Semenov om fjorårssesongen.

Det viser ekstra styrke etter at hans lag plasserte seg på niendeplass i serien.

– Dette er en spiller som vi fikk anbefalinger fra de andre latviske spillerne på laget om å prøve og få til å skrive under kontrakt med oss den neste sesongen, sier Christensen.

Den sportslige lederen understreker også at Semenov er en spiller med ferdigheter utenom det vanlige.

– Dette kan fort være den beste spilleren som vi noen gang har hatt i våre rekker.

– Jobb er bøygen

Onsdag kveld var han på trening med potensielle nye lagkamerater i Harstad. Likevel gjenstår det en bit før han eventuelt kan ikle seg innebandyklubbens blåhvite draktsett.

– Han skal se på forholdene her. Så vil vi gi han et tilbud som han får meg seg hjem til vurdering. Så vil han komme tilbake med sitt endelige svar, sier Christensen om den anvendelige spilleren.

Punktet på lista som ser ut som det mest krevende er at Semenov trenger jobb og oppholdstilatelse ved siden av virket som innebandyspiller.

– Om noen kan hjelpe oss på dette området, så vil vi virkelig være takknemlig, sier Christensen.

Den sportslige lederen understreker også at det er visse forutsetninger som trumfer det sportslige nivået.

– Vi kan ikke hente hvem som helst hit. Han må kunne gli inn i gruppa. Det er vi sikker på at Pavel vil gjøre om han tar innebandykølla med seg og setter kursen mot Harstad, sier Christensen.

UTFORDRENDE: Pavel Semenov ser på spill med Harstad IBK som en spennende utfordring for framtida.