Etter å ha gjort jobben i opprykkskvalifiseringa mot Trygg Lade, Bækkelaget og Nor 92, var det tidlig klart at laget hadde sikret seg en plass i neste sesongs eliteserie. Jubelen kunne slippes løs allerede lørdag kveld. Da kunne opprykksbillettene deles ut til Bækkelaget, Nor 92 og Harstad.

– Dette var jo årets store mål for sesongen. Å klare det føles utrolig godt. Da kan vi for alvor starte opp med arbeidet som skal gjøre oss til et fast innslag på øverste nivå i årene fremover, sier innebandyklubbens sportslige leder.

Sterk start

Lørdagen ble innledet med kamp mot Trygg Lade. på forhånd ble dette sett på som en nøkkelkamp. Startet innebandyklubben med seier, skulle det godt gjøres å hindre laget i å rykke opp. Om kvalifiseringa startet med tap, måtte man derimot se for seg at veien til målet ville bli langt tøffere.

– Vi visste at det var en nøkkel å hente hjem seieren her. Det klarte vi. Etter en strålende første halvdel av kampen, er seieren aldri truet, sier Christensen om 14-8-seieren.

Selv om man ikke klarte å fortsette trenden i ettermiddagstimene, kunne innebandyklubben slippe jubelen løs lørdag kveld.

– Da Trygg Lade tapte igjen mot Nor 92, ble det klart at de ikke kunne ta oss igjen i sin tredje kamp. Derfor lot vi også mange spillere få spilletid i det siste oppgjøret mot Nor 92, sier Christensen.

Med uavgjort 5-5 i kvalikens siste oppgjør, tok Harstad til slutt tredjeplassen i Stathelle. Kun to skåringer skilte opp til Nor 92 på andreplass.

– Når vi oppsummerer helga er vi overhodet ikke skremt over nivået i opprykkskvalifiseringen, sier Christensen.

– Mål om sluttspillplass

Nå har han troen på at man skal ha klare ambisjoner om å etablere seg i divisjonen som byens foreløpig eneste elitelag, uansett idrett.

– Den statusen håper vi på å inneha i kortest mulig tid. Vårt ønske er selvfølgelig at vi får selskap av andre idrettslag på toppnivået så fort som mulig, mener den sportslige lederen.

Men han er derimot klar på at man vil foreta seg noe for å styrke en allerede solid tropp.

– Jeg vil naturlig nok ikke forskuttere noe i Harstad Tidende om hvem som blir med videre eller ei. Men jeg er positiv. Det var fantastisk å oppleve at spillerne ble med oss ned i årets 1.-divisjon for å ta sats. Og jeg har jo et håp om at det er mulig heter til å fortsette utviklingen der vi slipper den i år, sier Christensen, og fortsetter resonnementet:

– Vi har gode kontakter i utlandet, og vil forhåpentlig få inn solide utenlandske spillere. Men hvor mange det blir er jo et spørsmål om hvor godt vi lykkes med vårt sponsorarbeid inn imot neste sesong. Jeg håper på at det skal være mulig å ta seg til en sluttspillplass for første gang i klubbens historie, sier Christensen.

Laget fra nord

Han har også fokuset rettet mot at klubben skal utvikles i takt med opprykket til eliteserien.

– Vi skal bygge klubb, samtidig som vi avanserer. For oss skal vi nemlig ikke være en eliteserieklubb på død og liv. For vi skal alltid være et eliteserielag med innslag av friske, lokale ungdommer. Den lokale forankringen skal alltid være der, sier Christensen.

Han gleder seg også over at hver kamp kan settes inn i det samme perspektivet.

– Vi er det eneste laget fra Nord-Norge på det øverste nivået. Det betyr at hver eneste oppgjør er en kamp mellom sør og nord. Det er noe som jeg liker godt, sier Christensen om krigen i neste sesongs eliteserie.