Johansen har signert en avtale med Harstad Innebandyklubb. Den strekker seg ut 2019/20-sesongen.

I høst er 35-åringen klar for sin niende sesong i eliteserien, og den sjuende for Harstad. Tidligere har han også spilt på toppnivå for Lørenskog og Tunet.

Erfaring

Lysten til å satse igjen kom sigende i løpet av vinteren. Flere forhold spiller inn.

– Jeg syns det er mye bra som skjer i klubben, og har lyst til å bidra på de områder jeg kan. Blant annet skal jeg trene barn, også mine egne på 5 og 7 år, sier Johansen.

– Jeg har lyst til å prestere så lenge jeg kan. Eldre spillere enn meg klarer seg godt. I stor grad handler det om å være skadefri for å kunne henge med. Jeg må gjøre en grundig treningsjobb i forkant, selv om ikke det i seg selv gir garantier, men da skal i alle fall grunnlaget være på plass, sier 35-åringen.

Spøkefullt påpeker ringreven at han fortsatt er å regne som junior sammenlignet med noen av lagkameratene.

Endret situasjon

Tobarnspappa Johansen føler at han har mer overskudd til å kunne satse.

– Ungene er blitt eldre, og jeg er ferdig med den krevende småbarnsperioden. Den, sammen med jobb, gjorde at jeg de siste årene ikke kunne være med like mye som før. Derfor trappet jeg ned og valgte å ta overgang til BK 9000 (nå Tromsø, vår anm.) for å spille med gamle kompiser. Jeg prioriterte familie og jobb. Nå er situasjonen annerledes, sier Johansen, som i 2016 reddet Harstad fra nedrykk med en skåring 18 sekunder før full tid i siste serierunde.

– Nå tør jeg ikke lenger svare på spørsmål om hvor lenge jeg skal satse. Jeg har snakket om nedtrapping noen ganger tidligere, humrer han.

– Ser lovende ut

Den offensive spilleren håper og tror at Harstad kan gå mot sin beste sesong på toppnivå.

– Vi rykket ned i fjor, men var det sjette beste laget i andre halvdel av sesongen da laget var satt. Jeg syns det er lovende ut, blant annet fordi vi har beholdt store deler av laget som rykket ned den gang. Vi vet hva vi sto for, og har også lært av erfaringer fra seks år i eliteserien tidligere. Vi har alle forutsetninger for å hevde oss, mener Johansen.

ENIGE: Sportslig leder Nicolai Christensen sammen med Rune Johansen, som signerte en toårsavtale. Foto: Privat Foto: privat