Harstad var nødt til å vinne i det siste oppgjøret søndag for å kunne rykke opp. Melhus/Gimse ville klare seg med uavgjort, og i så fall rykke opp på bedre målforsjell enn Harstad, men dro seieren i land med 28-27 over Harstad.

– Å få spille i 2.-divisjon til høsten ville betydd veldig mye for mange av spillerne. Vi beviste at vi hører hjemme i den divisjonen denne helga, og da er det utrolig kjedelig å tape med så liten margin. Det er en nedtur å spille i 3.-divisjon ett år til. Det har blitt grått noen tårer av de fleste,  forteller Linaker Olsen.

Med ett minutt igjen av kampen ble det tatt timeout, og da ledet Melhus/Gimse med kun ett mål.

– Da kampen ble blåst av, og vi var så nær seier som vi var, da er man veldig skuffet. Vi hadde jobbet så hardt hele helga for å ta oss videre. Jeg var veldig sliten etter å ha spilt tre kamper. Det er kanskje ikke så rart at det da kommer mye følelser, men det var så utrolig skuffende, sier hun.

I fjor var Harstad ett mål fra opprykk. Denne gang to.

3.- divisjon

To av de fire lagene som spilte for opprykk i Steinkjerhallen kvalifiserte seg til den allnorske divisjonen. Etter å ha tapt 17-32 for Charlottenlund lørdag, fulgte Harstad opp med å vinne 25-22 over Bossekamp samme dag i en jevn kamp.

Helgas resultater betyr at Harstad må tilbringe nok en sesong i 3.-divisjon til neste år. Inneværende sesong vant Harstad, men et unntak da det ble uavgjort, alle kampene, og de aller fleste kampene med store marginer.

– Det er frustrerende at en av grunnene til at vi ikke klarer å ta oss videre er at vi ikke har møtt god motstand. Vi skal ikke kun skylde på det, men det er en viktig årsak, sier Linaker Olsen.

– I helga viste vi at vi er gode nok for 2.-divisjon. For håndballen i Nord-Norge er det nye divisjonssystemet ødeleggende. Vi er veldig frustrert på det nye systemet, og forstår ikke hvorfor vi ikke deler divisjonene mer inn. De fleste på laget er godt voksne og erfarne spillere, og vi trenger å matche oss mot lag som er like gode som oss, sier hun.

- Fightet

Til tross for skuffelsen mener Linaker Olsen at Harstad gjorde et godt forsøk.

– Vi drar hjem med blandende følelser. Jeg er skuffet og lei meg for at vi ikke klarte å rykke opp, men samtidig tapte vi på en helt annen måte enn i fjor. Vi kjempet helt til siste slutt. I den siste kampen lå vi under med seks mål, men klarte nesten å hente oss inn mot et veldig godt lag, sier hun.