Håndballjentene fra Harstad ledet 13-8 til pause over Bossekop lørdag ettermiddag, men det ble en sliteseier til 25-22 etter en sterk innspurt av Bossekop i andre omgang. Først mot slutten av oppgjøret fikk Harstad kontroll etter en middelmådig prestasjon etter pause.

Harstad måtte vinne kampen for å ha håp om å rykke opp til 2.-divisjon ettter å ha tapt for Charlottenlund tidligere lørdag. Nå er Harstad i posisjon til å avgjøre selv, men det må bli seier over Melhus/Gimse søndag. Med uavgjort rykker Melhus/Gimse opp på bedre målforskjell.

Etter hvert dro Harstad fra anført av Anette Linaker Olsen og Elisabeth Solheim Markussen, som til sammen sto for sju av skåringene i første omgang. Best hos Harstad har likevel vært målvakt Marthe Røisland, som stoppet ti skudd i løpet av de første 30 minuttene.

Bossekop gikk en halv omgang uten skåringer, men kom tilbake mot slutten og skåret tre på rad etter to balltap og ett bomskudd for Harstad etter en time out tre minutter før omgangsslutt.

Harstad hadde ikke lagt bort unotene fra kampen tidligere lørdag hvor det ble gjort 25 tekniske feil i tillegg til 20 bomskudd. 13 ganger i første omgang ble angrep ødelagt av slurv med ball, dårlige pasninger eller skrittfeil. I lørdagens andre kamp noterte Harstad seg for 22 skuddbom og like mange tekniske feil.

Ledelsen økte til et forsprang på seks mål tidlig i andre omgang, men skrumpet så til tre slik at Harstad valgte å ta time out.

Den hjalp ikke nevneverdig, og Bossekop fortsatte jobben med å redusere Harstads ledelse. Fem minutter før slutt var altaværingene bare ett mål bak.

Mot slutten var det Harstads rutinerte spillere som sto fram. Kjersti Eidissen skaffet grønntrøyene en tomålsledelse før Anette Linaker Olsen og Elisabeth Markussen Solheim sendte Harstad fire mål foran.

Bossekop reduserte to ganger og tvang fram en ny time out for Harstad med ett minutt og seks sekunder igjen på kampuret. Bossekop stresset for å komme tilbake og rotet bort ballen i angrep. Få sekunder før slutt angrep Harstad for siste gang, og Linaker Olsen fastsatte resultatet til 25-22.

Om Harstad rykker opp eller må reise tomhendt hjem fra sin andre kvalifisering på rad kan du se direkte på ht.no søndag formiddag. Kampen har avkast 11.30.

Charlottenlund er allerede klare for 2.-divisjon etter sine to seirer lørdag, mens Bossekop ikke kan rykke opp etter to strake tap.

Harstads målskårere i kampen mot Bossekop var Anette Linaker Olsen (7), Elisabeth Markussen Solheim (5), Karina Lindstrøm (4), Elin Westvik 3, Nina Takøy (3), Kjersti Eidissen (2) og Carina Aarrestad (1).